Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste stuntstep?

In dit deel vind je hulp bij het kiezen van een step die het best zal beantwoorden aan je verlangens en verwachtingen. Welke step je kiest, zal afhangen van volgende kenmerken: het carven, de drift, de manier van verplaatsen - in twist of met een schaarbeweging. In deze gids vind je alle informatie om die step te vinden die het meest zal beantwoorden aan je verwachtingen en je gebruik.

Meer weten over de step Bovenaan de pagina

Wie pas begint met steppen, kan het soms moeilijk hebben met een aantal technische termen.


1) ABEC

ABEC is een norm voor lagers. Hoe lager de ABEC, hoe lager de rotatiesnelheid van de lager. Geef de voorkeur aan lagers van het type ABEC 5 minimum. Ze verhogen de kwaliteit en het comfort van je step.


2) De hardheid en diameter van de wielen

De hardheid van de wielen wordt aangeduid met "A". Zo is een 78A wiel een zacht wiel. Het zal veel gebruikscomfort en grip bieden. Maar het zal ook sneller verslijten.
Een 88A wiel zal dan weer harder zijn en een reactiever contact met de grond bieden, en minder snel slijten.
De diameter van de wielen komt overeen met de wielmaat. Hoe groter de diameter van de wielen, hoe comfortabeler het steppen zal zijn. Zo zal een step met wielen van 200 mm comfortabeler en sneller zijn dan een step met wielen van 100 mm.


3) Een paar termen

o Drift: Driften is een handeling bedoeld om de controle over de step te behouden terwijl ze van de ene kant van de piste naar de andere slipt. Kortom het is "gecontroleerd" slippen.

o Carving: het maken van grote bochten waarbij je zoveel mogelijk buigt in de binnenkant van de bocht. Die techniek vind je bijvoorbeeld ook terug bij het skiën. o Deck: plank waar de voeten op staan.

o Headset: balhoofdstel. Onderdeel dat tegelijk het deck en de stang vasthoudt en ervoor zorgt dat dit kan draaien.

o Lagers of bearings: voor de wielen of vork, helpen om langer en sneller rond de as te draaien.

o As: stuk dat andere onderdelen op hun plaats houdt, door middel van een bout of schroef.

o Wiel: Onderdeel in hard polyurethaan dat ervoor zorgt dat de step kan rijden. Kan Metal Core zijn, dat wil zeggen met een aluminium velg voor meer stevigheid!

De techniek van het carven, de drift Bovenaan de pagina

Afhankelijk van de sensaties die je wil ervaren, zal je voor een totaal andere step kiezen! Met twee, drie of zelfs vier wielen, richtinggevend achterwiel enz. Allemaal verschillende kenmerken waar wij je wat meer uitleg over geven. Om je beter advies te kunnen geven bij het kiezen van een step, hebben wij besloten om de steps in drie categorieën te verdelen: steps voor carving en drift, verplaatsing in twist of met een schaarbeweging.
Misschien vind je wel dat steppen een saaie activiteit is. Met steps ontdek je nieuwe sensaties in alle veiligheid. Voor de fans van driften en carven zijn er speciale steps.
Op twee of vier wielen, deze steps zijn bestudeerd om te rijden in de stad. En dat gaat heel eenvoudig: het volstaat om het stuur van je step met je armen naar links of rechts te bewegen. Je armen moeten gestrekt blijven om vlotter te rijden.

Verplaatsing in twist Bovenaan de pagina

Afhankelijk van de sensaties die je wil ervaren, zal je voor een totaal andere step kiezen! Met twee, drie of zelfs vier wielen, richtinggevend achterwiel enz. Allemaal verschillende kenmerken waar wij je wat meer uitleg over geven. Om je beter advies te kunnen geven bij het kiezen van een step, hebben wij besloten om de steps in drie categorieën te verdelen: steps voor carving en drift, verplaatsing in twist of met een schaarbeweging.
Als je je op een originele manier wil verplaatsen, is de verplaatsing in twist iets voor jou. Met dit systeem moet je gewoon door je benen buigen, je heupen draaien en je lichaam naar de ene kant en daarna naar de andere kant verplaatsen om de step vooruit te laten gaan en snelheid te maken. Die steps zijn vaak uitgerust met drie gelede wielen, en zijn ongelooflijk goed hanteerbaar. 180°, 360°, slippen en super bochten voor optimale fun!

De verplaatsing met een schaarbeweging Bovenaan de pagina

Afhankelijk van de sensaties die je wil ervaren, zal je voor een totaal andere step kiezen! Met twee, drie of zelfs vier wielen, richtinggevend achterwiel enz. Allemaal verschillende kenmerken waar wij je wat meer uitleg over geven. Om je beter advies te kunnen geven bij het kiezen van een step, hebben wij besloten om de steps in drie categorieën te verdelen: steps voor carving en drift, verplaatsing in twist of met een schaarbeweging waardoor je vanzelf voortbeweegt.
De verplaatsing in twist of het carven zeggen je niet veel? Er is nog een ander soort step. De verplaatsing met een schaarbeweging: met dit systeem hoef je enkel op je step te gaan staan en een schaarbeweging te maken met de benen. Duw je knieën naar buiten en weer naar binnen. Herhaal de beweging om sneller te gaan. Niet alleen ontdek je hoe leuk het is om te steppen, bovendien train je je adductoren.