Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kies ik de juiste beschermingen voor mijn paard?

De benen van het paard zijn zonder twijfel de plaatsen die het meest worden blootgesteld aan agressies van buitenaf, bijgevolg zijn ze erg gevoelig voor letsels. Elk paard loopt het risico om op een dag letsel op te lopen, omwille van een afwijkende beenstand, een verkeerde beweging doordat het paard schrikt of door het blijven haperen aan een hindernis. Er zijn bijna geen omstandigheden waarin een paard zonder beschermingen kan. We geven je een aantal tips die je zullen helpen een keuze te maken.

Beenbescherming Bovenaan de pagina

Beenbeschermers zijn bedoeld om te beschermen om blessures te voorkomen en soms ook om de pezen te ondersteunen. Ze zijn bedoeld voor de voorbenen. Er bestaan twee vormen van beenbeschermers:
Gesloten beenbeschermers beschermen de pees, het scheenbeen en de kogels en kunnen zowel voor de voor- als achterbenen worden gebruikt.


Open beenbeschermers beschermen de pezen. Deze worden vooral gebruikt bij jumping.Er bestaan symmetrische kogelbeschermers die passen bij de beenbeschermers.


Hieronder de maattabel:

Type paard
Maat peesbeschermers
Shetland Pony Klein paard Paard
SHT PS CS FS

Kogelbeschermers Bovenaan de pagina

Terwijl de beenbeschermers bedoeld zijn voor de voorbenen, zijn kogelbeschermers praktischer voor de achterbenen.
Ze beschermen alleen de binnenkant van het kogelgewricht om te vermijden dat het linkerachterbeen tegen het rechterachterbeen stoot en andersom. Ze ondersteunen de pezen niet.
Als je de achterbenen echt wil beschermen, zijn er aangepaste gesloten beenbeschermers (ofwel zowel geschikt voor voor- als achterbenen, ofwel speciaal voor de achterbenen). Hieronder de maattabel:

Type paard
Maat kogelbeschermers
Shetland Pony Klein paard Paard
SHT PS CS FS

Polo bandages Bovenaan de pagina

Worden gebruikt om de benen van het paard te beschermen, en dan vooral voor paarden met een gevoelige huid. Ze zijn erg gemakkelijk aan te brengen en sluiten met een bandje klittenband. Ze worden gebruikt zonder onderbandage.
Polo bandages bieden een uitstekende ondersteuning van de pezen, vooral bij het trainen van op de grond.

Springschoenen Bovenaan de pagina

Springschoenen worden alleen voor de achterbenen gebruikt. De bedoeling ervan is immers om de hoornschoenen van de achterbenen te beschermen.Het is dus belangrijk dat de springschoen de hele voet beschermt, ongeacht het niveau van bescherming vooraan.
Er zijn open springschoenen (die worden bevestigd met klittenband of speciale bevestigingen) en gesloten springschoenen die je over de voeten moet aantrekken.
Springschoenen worden aanbevolen voor jumping, transport of longeersessies.
Springschoenen bestaan in twee materialen:
Springschoenen in textiel: erg gemakkelijk aan te brengen en licht voor het paard
Springschoenen in rubber: meer specifiek voor jumping


Hieronder de maattabel:

Type paard
Maat kogelbeschermers
Shetlandpony B Pony C/D Klein paard Middelgroot paard Groot paard
XS S M L XL