Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Hoe kan ik me beschermen tijdens het spel?

De rugbysport vergt, net als veel andere sporten, heel veel van het lichaam. Om nodeloze ongemakken te vermijden en met meer plezier en comfortabeler je sport te beoefenen, moet je de juiste rugbybeschermingen dragen. Rugbybeschermingen zijn erg nuttig om herhaalde slagen te dempen, om de plaats van een vorig letsel te beschermen of om een of meer gevoelige lichaamsdelen te beschermen. Ze zorgen er ook voor dat de spelers, en dan in het bijzonder de jongste spelers, met minder schrik spelen en gemakkelijker het contact opzoeken tijdens het spel.

Het assortiment beschermingen voor rugby is ingedeeld in 3 categorieën van artikelen:


- Helmen die de schedel, oren en slapen beschermen. Ze zijn perfect aangepast aan de vorm van je hoofd, voorzien van schuim dat beantwoordt aan de normen van de IRB (International Rugby Board, een overkoepelende organisatie die de normen voor rugby opstelt) en tot slot verlucht om transpiratie goed af te voeren.


- Schouderstukken die de buste beschermen.


- Gebitsbeschermers. Deze zijn aangepast aan de vorm van je mond en beschermen je tanden.


Waarom een schouderstuk dragen bij rugby?


De schouderstukken voor rugby zijn ontworpen om verschillende delen van je borst te beschermen: de kwetsbare delen en de delen die zwaar op de proef worden gesteld tijdens het spelen.


Elk van die delen is verstevigd met schuim om herhaalde schokken te dempen.

Het is belangrijk om het juiste schouderstuk te kiezen, volgens je gebruik en de delen van je lichaam die je wil beschermen;