Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Een parka die nog beter beschermt.

HERENJAS REGENPARKA ARPENAZ 500 ZWART

Ontworpen voor: wie wandeltochten maakt op vlak terrein en een doeltreffende bescherming tegen de regen zoekt. Een parka die nog beter beschermt. Deze technische parka in een moderne en verzorgde stijl is waterdicht en ademend. Hiermee kun je zorgeloos de platgetreden paden verlaten.

Helaas, dit artikel is niet meer in voorraad

Ref : 8241569
TECHNISCHE INFORMATIE
Informatie over de pasvorm Vrij aansluitend model. Ruime snit zodat je de jas gemakkelijk kunt dragen over een kledingstuk van de tweede laag, bijvoorbeeld een trui of microfleece.
Kap Afneembaar met lipjes met drukknoop. Hoogte verstelbaar met een elastisch koordje + koordstoppers. Diepte verstelbaar door middel van een bandje met klittenband achter op de kap. Voorgevormde klep voor een goede bescherming van het gezicht.
Zakkensysteem 2 grote steekzakken met kleppen en drukknopen + 1 borstzak met rits + 1 binnenzak met rits.
Onderkant van de mouwen verstelbaar Met bandjes met drukknopen.
Technische voering Ademende stof aan de binnenkant van de mouwen voor een optimale afvoer van transpiratie en om dit jack comfortabeler te maken als het op "blote armen" wordt gedragen (over een T-shirt of ander kledingstuk met korte mouwen).
Voering in twee materialen ter hoogte van het lichaam: mesh aan het bovenlichaam zodat de jas beter ademt en nylon aan de heupen, voor optimaal bewegingscomfort en slijtvastheid.
Pluspunt Aantrekbaar in de taille met elastisch koord en koordstoppers.
Bijhorende producten Onderhoudsproducten: waterdichtmakende spray of vloeistof in de machine. Om het waterafstotend vermogen van je kledingstuk te vernieuwen, de prestaties te optimaliseren en de levensduur te verlengen.
Waterdichtheid van de stof Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen waterdruk uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger de druk, hoe beter de stof waterdicht is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm weerstaat dus aan een druk van 2000 mm water (wat ongeveer overeenkomt met een regenbui van 2 uur).
Waterdichtheid van het kledingstuk Technologieën: dit kledingstuk werd getest onder een douche van 60 liter water/m²/uur gedurende 2 uur. Die test bootst een regenbui in de bergen na.
Ademend vermogen van de stof Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampdoorgangsweerstand of "resistance evaporative transfer", de RET (test gebaseerd op de ISO-norm 11092). Hoe lager de weerstand, hoe beter de stof het vocht dat het lichaam afgeeft laat ontsnappen, hoe beter de stof dus ademt. Bijvoorbeeld: RET < 9 = bijzonder goed ademende stof / 920 = stof die weinig of niet ademt.
Waterafstotendheid van de stof Het waterafstotende vermogen is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden, zonder het te absorberen. Zo slorpt de kleding geen water op en blijft ze licht, ademend en warm. De waterafstotendheid wordt verkregen door de buitenkant van de stof te behandelen. Die behandeling moet tijdens het gebruik worden herhaald (wij adviseren om de 3 wasbeurten). Daar vind je alle nodige producten voor in onze winkels. Alle waterdichte jassen van Quechua zijn waterafstotend behandeld.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken De milieu-impact van het artikel wordt berekend voor de hele levenscyclus ervan en met verschillende indicatoren.
Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn.
Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe.
Voor meer informatie: http://sustainability.decathlon.com/
INFORMATIE / CONCEPT / TECHNOLOGIE
Producttest Al onze kledingstukken worden tijdens het gebruik getest door gebruikers die representatief zijn voor de doelgroep waarvoor we de artikelen ontwerpen. We zijn er immers van overtuigd dat we alleen door te testen in reële situaties het technische vernuft en het design van onze Quechua-artikelen voortdurend kunnen verbeteren.
Garantie 2 jaar