Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Spin én duurzaamheid!

Racket sports Tennis, tafeltennis, badm... - Head Rip Control 1,30 mm HEAD - Materiaal
  • Racket sports Tennis, tafeltennis, badm... - Head Rip Control 1,30 mm HEAD - Materiaal
Racket sports

Tennisbesnaring Rip Control 1,30 mm multifilament natuurlijk HEAD

HEAD
Ontworpen voor: ervaren en vergevorderde tennissers die hun snaren na 10 tot 20 uur spelen breken en vooral spin willen. De unieke lintgedraaide constructie van de Head Rip Control multifilamentbesnaring en de getextureerde afwerking, ideaal om met veel spin te spelen, zorgen voor een heerlijke beleving op de court.
Decathlon
eerst 1249 - %

nu

1249**
Recupel : # /

* Van Tot

* van tot !
* Prijs vanaf !
1249 %
1249*
Recupel : # /

* * Van Tot

* van tot !
* Prijs vanaf !
Bekijk de stock van een winkel
Mijn wensen toevoegen
Product al geselecteerd
Ref : 8340955
FOTO'S VAN ONZE KLANTEN
VOORDELEN
Sterk Sterke snaren, dankzij de diameter van 1,30 mm en het verstevigde omhulsel.
Effecten Veel spincapaciteit dankzij de getextureerde afwerking.
Vermogen Zeer goed, dankzij de multifilamentsnaren.
JOUW MENING
TECHNISCHE INFORMATIE
Welke spanning? Een matige snarenspanning (18 tot 23 kg) geeft meer comfort, spin en kracht. Je boet dan wel in op controle en precisie.
Een hoge snarenspanning (> 23 kg) zorgt voor een nauwkeurig racket, met veel controle. Het risico op peesontstekingen is dan wel groter. En het spinvermogen en de power van je besnaring worden er ook wat minder op.
Polyester/monofilament? Voor polyestersnaren (ook wel monofilamentsnaren) raden we een spanning tussen 19 en 22 kg aan. Kinderen jonger dan 15 jaar gebruiken wel best geen polyestersnaren, het risico op blessures is dan veel hoger. Dit type besnaring is vooral bestemd voor snarenslijtende tennissers (die hun snaren na minder dan 10 uur breken), omdat ze heel snel hun spanning verliezen.
Multifilament? Voor multifilamentbesnaringen is een spanning van 25 kg echt wel het maximum. Dit soort besnaringen is bedoeld voor mensen die snel last hebben van peesontstekingen, voor jongeren en voor mensen die hun snaren niet snel verslijten. Multifilamentsnaren zijn enorm spanningsvast.
Wanneer je snaren vervangen? De prestaties van je racket hangen voor 50 % af van het frame en voor 50 % van de besnaring! Je houdt je snaren dus best in topvorm.
Voor snarenslijters: de snaren vervangen zodra ze breken.
Voor tennissers die hun besnaring raar of zelden breken, raadt Decathlon aan om ze te vervangen in functie van hoe vaak ze spelen. Bijvoorbeeld: Speel je 1 keer per week, dan vervang je je besnaring 1 keer per jaar. Speel je 3 keer per week, dan vervang je je besnaring 3 keer per jaar.
Tip van Decathlon Een soepele besnaring te hard onder spanning zetten tast het rendement aan. Met wat minder gespannen snaren speel je zelf ook meer ontspannen en zonder te forceren. Het komt je kracht ten goede. Je snaren slijten hoe dan ook, zelfs al breken ze niet. Ze verliezen hun rek, het oorspronkelijke vermogen neemt af. De diameter is ook bepalend voor je gevoel. Hoe dunner de snaren, hoe meer kracht en spin. Hoe dikker de snaren, hoe steviger (en belastender) de snaren!
KENMERKEN
Structuur
multifilament.
Snaardikte
1,3 mm / 16 g
Lengte
12 m.
Kleur
natuurlijk
ANDERE BEZOEKERS BEKEKEN OOK VOLGENDE ARTIKELEN...

Niets vergeten ?

ONZE BELOFTES
Samenstelling Persvorm en 1e laag: polyurethaan. Vezels en 2e laag: polyamide.
Voorraadinfo Bewaren op kamertemperatuur.
INFORMATIE / CONCEPT / TECHNOLOGIE
Garantie 1 jaar