Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Perfect compromis tussen gewicht en bescherming!

Forclaz 900 heren rood

Ontworpen voor: in de bergen, om je tijdens bergwandelingen te beschermen tegen regen, wind en sneeuw en droog te blijven tijdens inspanningen. Full option wandeljas om je droog en beschut te houden! Waterdicht, ademend, verlucht en licht, superveelzijdig dankzij de aanpasbare kap en verstevigingen.

Kleuren : Baksteenrood / Bourgogne

Decathlon
eerst 7799 - %

nu

7799**
Recupel : # /

* Van Tot

* van tot !
* Prijs vanaf !
9999 %
9999*
Recupel : # /

* * Van Tot

* van tot !
* Prijs vanaf !
Bekijk de stock van een winkel
Mijn wensen toevoegen
Product al geselecteerd
Ref : 8382336
FOTO'S VAN ONZE KLANTEN
VOORDELEN
Waterdichtheid Drie lagen stof met membraan (15.000 mm). Alle naden en ritsen zijn waterdicht.
Ademend vermogen Waterabsorberend membraan (RET=6): beperkt condensatie binnenin de jas.
Ventilatie Verluchtingsritsen onder de armen: om transpiratie gemakkelijker af te voeren.
Bewegingsvrijheid Stretch stof en ergonomische snit voor veel bewegingsvrijheid.
Lichtheid Gewicht: 565 g in maat L. Perfect compromis gewicht /bescherming/ slijtvastheid.
Compactheid Licht en klein opvouwbaar om compact te bewaren in je rugzak.
Schuurbestendig Verstevigingen op de schouders, onderaan de mouwen en op de heupen.
JOUW MENING
TECHNISCHE INFORMATIE
Informatie over de maten en snit Aansluitend model. De snit biedt zoveel ruimte dat je deze jas gemakkelijk kunt dragen over een warm kledingstuk van de tweede laag, zoals een donzen bodywarmer of een gewatteerd jack. Door de constructie en het materiaal kun je de schouders en armen goed bewegen in deze jas.
Pluspunt van het artikel Kap verstelbaar met één beweging.
Kap Diep en goed omhullend. Verstelbaar op 3 punten (hoogte, diepte en volume) met 1 enkel elastisch koordje en stopper. Stijve klep voor maximale bescherming van het gezicht.
Zakkensysteem Buitenkant: 4 grote handzakken met waterdichte ritsen. 2 borstzakjes en 2 steekzakken binnenin: 1 waterdichte zak met rits + 2 "quick acces" zakken in netstof.
Onderkant van de jas verstelbaar Met elastisch koord + koordstoppers.
Verstelbare polsen Sluitingen met klittenband.
Aanbevolen aanvullende artikelen De overbroek Helium Rain om ook de benen te beschermen en zo een compleet pak te hebben dat beschermt tegen de regen tijdens bergwandelingen. Onderhoudsproducten: waterdichtmakende spray of vloeistof in de machine. Om het waterafstotend vermogen te vernieuwen zodat het kledingstuk optimaal voldoet gedurende zijn hele levensduur.
Hoofdmateriaal membraanstof in 3 lagen.
Waterdichtheid van het kledingstuk Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger de druk, hoe beter de stof waterdicht is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm weerstaat dus aan een druk van 2000 mm water (wat ongeveer overeenkomt met een regenbui van 2 uur).
Waterdichtheid van de stof Dit kledingstuk werd getest onder een douche van 450 liter water/m²/uur gedurende 4 uur. Die test bootst een tropische storm na. De waterdichtheid van een kledingstuk hangt af van de stof, van de waterdichtheid van de stiksels en van het ontwerp en de assemblage.
Ademend vermogen van de stof Om te weten of een stof ademend is, wordt de waterdampdoorgangsweerstand (RET) berekend (test gebaseerd op ISO-norm 11092). Hoe lager die weerstand, hoe beter de stof het vocht dat het lichaam afgeeft laat ontsnappen en hoe beter ze dus ademt. Bijvoorbeeld: RET < 9 = bijzonder goed ademende stof / 9 < RET < 12 = goed ademende stof / 12 < RET < 20 = ademende stof / RET > 20 = stof die weinig of niet ademt.
Stof met membraan of met coating Een coating lijkt op een soort 'verf' die aan de binnenkant van de stof wordt aangebracht en de stof waterdicht maakt terwijl ze toch ademend blijft. Vaak goedkoper dan een membraan, heeft een voering nodig als bescherming. Een membraan is een soort heel dun laagje in kunststof (polyurethaan) dat de stof waterdicht maakt terwijl ze toch ademend blijft. Heeft als voordelen dat het lichter, soepeler en duurzamer is dan een coating en vaak beter ademend.
Stof met 3 lagen, 2 lagen of 2,5 lagen 3 lagen: het membraan wordt tussen de binnen- en buitenlaag van de stof gelijmd. Die constructie verhoogt de duurzaamheid van het membraan en de verhoogt de kwaliteit van de stof. 2 lagen: het membraan wordt alleen op de buitenlaag van de stof gelijmd, de beschermende voering is 'vrij'. Die constructie is goedkoper maar meestal ook zwaarder. 2,5 lagen: het membraan is aan de binnenkant beschermd door een soort vernis eerder dan door een echte laag voor maximale lichtheid.
Ademend vermogen van het kledingstuk Quechua maakt niet alleen gebruik van ademende stoffen, maar ontwikkelde ook technische oplossingen (ritsen, verluchtingen, mesh, ... ) die de algemene verluchting van de trekkingjassen en overbroeken verbeteren (series Forclaz, Bionnassay en Helium). Dit verluchtingssysteem regulariseert de temperatuur in het kledingstuk en vergemakkelijkt de afvoer van de transpiratie die door het lichaam wordt geproduceerd tijdens het sporten.
Waterafstotend vermogen van de stof Waterafstotend vermogen is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden, zonder absorberen. Zo slorpt de kleding geen water op en blijft ze licht, ademend en warm. Dit waterafstotend vermogen wordt verkregen door de buitenkant van de stof te behandelen. Die behandeling moet geregeld worden herhaald tijdens de levensduur van het kledingstuk (we raden aan om de 3 wasbeurten). Alle waterdichte jassen van Quechua zijn waterafstotend behandeld.
Vergelijkende score voor de milieu-impact van de artikelen De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Voor meer info: http://sustainability.decathlon.com/
ONZE BELOFTES
Samenstelling
Zak
100.00% Polyamide
Stof binnenkant
100.00% Polyester
Hoofdstof
100.00% Polyamide
Stof buitenkant
100.00% Polyester
Onderhoudstips De eerste keer apart wassen. Geen wasverzachter gebruiken. Niet stomen. Wassen met rits dicht.
Wasinstructies
Machinewas - 30° max - normaal
Niet bleken
Drogen op lage temperatuur
Niet strijken
Niet droogreinigen
Voorraadinfo Controleer altijd of dit waterdicht kledingstuk perfect droog is voordat je het opbergt.
INFORMATIE / CONCEPT / TECHNOLOGIE
18 mannelijke en vrouwelijke klanten-testers die deze jas 5 dagen lang op de proef stelden in het massief van de Mont Blanc.
Producttest Ons ontwerpteam is gevestigd aan de voet van de Mont Blanc, in de Haute-Savoie (Frankrijk). Het hele jaar door bedenken en ontwikkelen we er mooie, eenvoudige en technische artikelen. Vervolgens worden die artikelen ongenadig getest op het terrein, we zijn er immers van overtuigd dat we enkel door te testen in echte situaties onze artikelen voortdurend kunnen verbeteren.
Garantie 2 jaar