Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
62 artikelen voor

Ritmische en artistieke gymnastiek

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

RITMISCHE GYMNASTIEK, EEN SPORT VOOR MEISJES EN JONGENS

Ritmische en artistieke gymnastiek is een sport die aanpasbaar is aan elk meisje en elke jongen die hem wil beoefenen. Om de oefeningen correct uit te voeren, heb je het juiste materiaal nodig. DECATHLON biedt een breed gamma aan materiaal aan en advies om je te helpen kiezen.


TURNPAKJES

Het turnpakje is een basiselement bij ritmische en artistieke gymnastiek. Dit kledingstuk is gereglementeerd en moet voldoen aan specifieke voorwaarden. Hij moet het bovenlichaam bedekken maar de benen vrijhouden, zodat de gymnaste vrij en ruim kan bewegen. Beginners kiezen best voor een nauwsluitend pakje dat gemakkelijk te onderhouden is en gemaakt is van een ademend materiaal, zodat de transpiratie kan worden afgevoerd. Ervaren gymnastes zoeken dezelfde criteria maar zijn daarbij ook op zoek naar een bepaalde elegantie. Er bestaan daarom talrijke modellen met lovertjes of strass en in verschillende kleuren.


SCHOENEN VOOR RITMISCHE GYMNASTIEK

Het is ook belangrijk om zorg te dragen voor je voeten. Je voeten moeten tijdens ritmische en artistieke gymnastiek veel schokken opvangen en hebben dus behoefte aan aangepaste en soepele schoenen. Er bestaan verschillende modellen schoenen voor ritmische gymnastiek, zowel voor jongens als voor meisjes, in aangepaste kleuren.


MATERIAAL VOOR RITMISCHE GYMNASTIEK

Hoepels, ballen, touwen, knotsen en linten maken ook deel uit van de uitrusting van gymnastes, die ze nodig hebben voor de uitvoering van hun oefeningen. Het is dus belangrijk om deze uit te kiezen op basis van die oefeningen, maar ook op basis van de outfit, om een mooi geheel te krijgen. Dit materiaal wordt immers net zozeer gebruikt om de bewegingen van de gymnastes zo mooi mogelijk te maken als om de technische bewegingen uit te voeren.