Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
7 artikelen voor

Fitnessmatten

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

FITNESSMAT, ONMISBAAR ACCESSOIRE VOOR VERSCHILLENDE DISCIPLINES

Met de fitnessmat kan je op een comfortabele en veilige manier aan gymnastiek, yoga of martial arts doen. DECATHLON helpt je om de keuze te maken voor een comfortabele mat die de beste resultaten oplevert en blessures voorkomt.


WANNEER GEBRUIK JE EEN FITNESSMAT?

Een fitnessmat maakt zich al snel onmisbaar voor iedereen die een sport op de grond beoefent. Als je denkt dat een kampeermatras of een dik dekbed ook wel zal werken, vergeet het maar! Een grondmatje voor fitness voorkomt dat je huid bij repetitieve bewegingen oververhit raakt, zorgt voor een ongeëvenaard comfort tegen geringe plaatsinname, en houdt de transpiratie die elke goede training teweeg brengt niet vast! Ze worden gebruikt met verschillende accessoires, zoals halters of buikspiertrainers.


DE KEUZE VAN HET MATERIAAL

Hoe maak je een keuze uit de apparaten die allemaal perfect geschikt zijn om thuis mee te trainen? Er bestaan drie verschillende trainingstoestellen. De eerste, de fitnessbank, wordt aangeraden voor wie een strakker lichaam wil krijgen en enigszins spieren wil kweken. Een homegym is geschikt voor hetzelfde doel. Je hebt ze in verschillende soorten. De keuze is afhankelijk van je wekelijkse trainingsbelasting. Beginners kiezen beter voor een homegym dan een fitnessbank. Ten slotte zijn er nog buikspiertrainers waarmee je heel gericht je buikspieren kunt trainen.


HOE DIK MOET JE FITNESSMATJE ZIJN?

De dikte van je fitnessmatje is afhankelijk van de sport die je gaat beoefenen en hoe vaak je traint. Als je net begint met een vechtsport kies je best voor een goed dikke mat. Deze zware mat zal je enkels beschermen en biedt een cruciale stabiliteit. Als je yoga beoefent, kies je best voor een dun en licht matje. Maar als je elke dag aan gymnastiek doet, sla je het instapgamma best over en investeer je beter in een iets dikkere mat. Het gaat hier om jouw veiligheid: de mat is een belangrijk element van jouw fitnessmateriaal.


EEN OPVOUWBAAR OF OPROLBAAR MATJE?

Het merk Domyos heeft een opvouwbare fitnessmat ontworpen, speciaal voor wie thuis weinig plek heeft. Je kunt hem zo onder je bed glijden of op een kast leggen, zo neemt hij nauwelijks plaats in. Hij blijft bovendien plat liggen tijdens je oefeningen, wat een groot voordeel kan zijn. Een oprolbaar matje blijft een klassieker, met name omdat hij gemakkelijk mee te nemen is in je sporttas of onder je arm.