Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
8 artikelen voor

Schokdempers

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

WELKE ROL MOET EEN SCHOKDEMPER VERVULLEN?

Zoals de naam suggereert, een schokdemper of onderlegger zal tijdens het rijden de schokken opvangen die veroorzaakt worden door het zadel tegen de rug van uw paard. Buiten het risico op vermindering van verwondingen, zorgt het ook voor een betere verdeling van het gewicht van de ruiter in het zadel.

IN WELKE GEVALLEN MOET IK EEN DEMPER VAN DECATHLON GEBRUIKEN?

De rug van uw paard is het meest belast tijdens verschillende disciplines. De schokdempers kunnen het risico op verwondingen en rugproblemen verminderen. Uw paard kan normaal werken en beter presteren zonder pijn. Het gebruik van de schokdempers is sterk aangeraden voor de disciplines springen, lange ritten alsook voor gevoelige paarden of beginnende renners.

DE VERSCHILLENDE SOORTEN SCHOKDEMPERS VAN DECATHLON.

Er zijn drie belangerijke soorten Schokdempers: wol, gel en foam. De schokdemper in wol is ademend en comfortabel. Het past zich volkomen aan aan de morfologie van uw paard. De gel schokdemper heeft dezelfde efficiëntie. De schokdemper in foam/schuim absorbeert de geringste druk en golven met het oog op maximaal comfort voor uw paard. Er zijn ook andere soorten dempers, dus haast u niet bij uw aankoop. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld oppervlakken die het mogelijk maken om uw paard te masseren tijdens uw rit.

HOE PLAATS IK DE SCHOKDEMPER?

U moet de demper op de rug plaatsen tussen uw zadel en het zadeldoek, zodanig er een gelijke verdeling is aan de achterkant van uw paard. Het is ook mogelijk om een zadeldoek met geïntegreerde schokdemper te kopen.

Levering van al je spullen

Bij Decathlon kun je zelf de bezorgwijze kiezen, afhankelijk van het formaat van je product. Wij bieden je een volledig beveiligde betaalomgeving. Bij Decathlon heb je de keuze uit verschillende betaalmethoden en bestellingen vanaf €49,- worden gratis bij je bezorgd. Daarnaast kunnen alle bestellingen gratis worden geretourneerd binnen 365 dagen (met onze klantenkaart).