Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
122 artikelen voor

fietsbanden, buitenbanden

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

FIETSBANDEN KOPEN ONLINE BIJ DECATHLON ?

Een goede fietsband is essentieel voor de kwaliteit van je fiets. Zo verkleint een stevige buitenband de kans op een lekke band en zorgt een goed profiel ervoor dat je makkelijker fietst. Fiets je graag over asfalt? Kies dan een buitenband met weinig profiel.


HOE KIES IK MIJN FIETSBAND ?

Kies jouw fietsband of buitenband dankzij onze video's die onze verschillende fietsbanden vergelijkt. We hebben mountainbike banden, racefiets banden, kinderfiets en stadsfiets banden.


DE JUISTE MTB-BANDEN KIEZEN, VOOR EEN BETER RENDEMENT EN PRESTATIE

De keuze van je MTB-banden hangt af van het gebruik en van je ondergrond en route. Ben je eerder een recreatieve MTB'er, kies dan voor dunne bandjes met een niet al te uitgesproken profiel, zo kan je zowel op paden als zandwegen aan de slag.Voor een sportiever gebruik opteer je beter voor een wat breder type, zo ben je zeker van een perfecte grip op elke ondergrond. Ben je eerder fan van freeride, enduro of downhill, dan heb je nog bredere banden nodig met uitgesproken profiel en forse noppen, om te voorkomen dat je uit de bocht gaat.


WELKE EIGENSCHAPPEN ZIJN BELANGRIJK VOOR JE RACEBANDEN ?

Grip, stevigheid, lichtheid... Buitenbanden kiezen voor je racefiets is niet altijd evident, aangezien je keuze al snel bepalend is voor je prestaties. Om sneller te kunnen gaan, kies je best voor zo dun mogelijke bandjes: je zal er kostbare seconden mee winnen. Ben je nog geen specialist, dan bieden bredere bandjes wat meer comfort en controle. Bij dit type banden is de druk heel belangrijk. Controleer dus zeker altijd de kwaliteit van je binnenbanden op het moment van de aankoop. Dé ideale band bestaat niet, maar je kan wel in de buurt komen door het perfecte evenwicht te vinden tussen lichtheid, lekbestendigheid, ontwerp, profiel...en het seizoen! In de winter zal je bijvoorbeeld andere banden nodig hebben.


HOE KIES JE BANDEN VOOR JE STADSFIETS ?

De juiste fietsbanden kiezen is essentieel voor een optimaal comfort en een maximale veiligheid, of je nu fietst in de stad of in de vrije natuur. Stadsfietsers kiezen best voor slick-banden, die er met het blote oog gewoon glad uitzien, of licht geprofileerde banden voor grip op variërende of nattere ondergronden. Je zou het misschien niet verwachten, maar de gladde afwerking zorgt ervoor dat deze banden goed hechten aan asfalt en teer (gladde banden bieden meer contact en dus meer grip met het asfalt). Je moet ze wel perfect oppompen voor een optimale levensduur en snelheid.


HOE KIES JE BANDEN VOOR JE KINDERFIETSEN ?

Banden voor kinderfietsen moeten tegen een stootje kunnen ! Een band voor een kinderfiets is vaak veelzijdig en gemaakt om te fietsen op de weg, in het bos, over stenen ... met bovendien een uitstekende lekbestendigheid. Zo is je kind zeker van urenlang fietsplezier zonder angst voor een lekke band !