Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
109 artikelen voor

Trekking jas

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld

Maat

Maat

Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken
Inuit

Regenjassen

Een jas kiezen die je moet verwarmen en beschermen tijdens je toekomstige buitenactiviteiten is een keuze waar je niet licht over mag gaan. Hou er bij je keuze vooral rekening mee dat de waterdichtheid van je jas uiteindelijk niet het belangrijkste is. Zo kan bvb. de meest waterdichte jas plots onaangenaam warm blijken wanneer je een eind aan het wandelen bent in een vochtig klimaat. Kies daarom je jas op basis van je behoeften en je activiteiten. Dat laat je toe in alle comfort te genieten van je buitenactiviteit.

Bij Decathlon verdelen we de collectie regenjassen van Quechua onder in de volgende categoriën:

Windstoppers (softshells)

Windstoppers hebben als doel, zoals hun naam al verklapt, je te beschermen tegen de wind.
Voor het merendeel van de Quechua-modellen bevinden de waterdichte componenten zich op de buste-zones en rond de schouders. De voering van de jassen zijn gewatteerd voor een maximale verwarming rond de borst-en rugzone.
Softshells zijn ademend en bestaan voor 100% uit polyester, waardoor ze heel flexibel zijn en grote bewegingsvrijheid bieden aan je lichaam in beweging.
Door de keuze van ons materiaal zijn ze echter niet waterdicht, enkel waterafstotend. In geval van hevige regen is een softshell niet aangeraden.
Windstoppers zijn de ultieme jassen voor wandelaars die zich willen beschermen tegen de wind, de dauw en de koude en hun temperatuur willen regelen aan de hand van hun inspanningen.

Warme en waterdichte jassen

De twee belangrijkste eigenschappen van dit type Quechua-jassen zijn de warmte en de onweerlegbare waterdichtheid. Die sterkte van die laatste eigenschap hangt af van het model. Aarzel zeker niet om persoonlijk advies te vragen aan onze verkopers in je dichtstbijzijnde Decathlon.
Onze regenjassen zijn vervaardigd in polyester. Afhankelijk van het model wordt er nog een extra warme laag voorzien door middel van wat, fleece of natuurlijke ganzendons. Die laatste twee componenten garanderen op hun beurt de gradatie van warmet.
De waterdichte jassen van Quechua zijn waterdicht en ademend.
Hoe hoger we stijgen in onze gamma jassen gaan, hoe hoger het niveau van techniciteit (ritsen, ventilatie onder armen, uitneembare fleece, afneembare kap, het aantal zakken, ...).
Onze warme waterdichte jassen zijn ideaal voor wandelaars die zich wensen te beschermen tegen hevige regen, wind en koude.

Lichte waterdichte jassen

Net als hun warme variant zijn ook deze jassen vervaardigd in 100 % polyester en is hun water-en winddichtheid verschillend in functie van het model. Ze zijn minder warm, maar daarentegen eens zo licht en even waterdicht..
Hun lichtheid laat toe het lichaam te transpireren en condensatie af te voeren evenals compact weg te stoppen in een rugzak.
De jassen beschikken over een rits onderaan de jas om de luchtdoorlating te regelen. De kap van onze lichte regenjas is verstelbaar in diepte.
Onze collectie lichte waterdichte regenjassen zijn geschikt voor wandelaars die actief zijn in tussenseizoen of wandelaars die tochten van hoog niveau maken in wisselvallig weer en zich willen beschermen tegen regen en wind.

Doudounes

De Doudoune van Quechua is de jas bij uitstek voor wie op zoek is naar een winddichte, warme lichte jas: gevuld met synthetische watte en een dubbele voering, zijn sommige van onze doudounes met dons of met pluimen gevuld. Ze zijn zo licht dat ze gemiddeld alleen maar 450 gram wegen.
De Quechua-doudounes hebben zakken aan de zijkant en laten veel bewegingsvrijheid. Ze is uitermate geschikt om onder een lichte regenjas te dragen (gezien de doudoune zelf NIET waterdicht is).
Hoe hoger we stijgen in onze gamma donsjassen gaan, hoe hoger het niveau van techniciteit (grote col, onderdelen in fleece,...).
De Doudoune van Quechua is een "Eco-design" en bestaat voor 50 % uit gerecycleerd materiaal.
Het bijhorende compressiehoesje laat je toe de Doudoune tot een bolletje te wikkelen en gemakkelijk op te bergen.
We raden de Doudoune aan voor wandelaars die zich willen beschermen tegen de koude.