24 artikelen voor

Ruiterhelmen

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld

Hoe kies ik ?

Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

DE RUITERHELM, ESSENTIEEL VOOR JE VEILIGHEID

Voor elke risicosport heb je beschermingen nodig en de ruitersport is geen uitzondering op die regel! Je hoofd is, samen met je armen, het meest kwetsbare deel van je lichaam bij een ongelukkige val. Daarom is voor DECATHLON een efficiënte bescherming een prioriteit.


HOE KIES JE EEN RUITERHELM?

Je hebt de keuze uit twee soorten helmen: helmen in één maat en helmen die verstelbaar zijn met een draaiknop. DECATHLON raadt je aan om verschillende helmen te passen zodat je de juiste keuze maakt. Wanneer je ruiterhelm op je hoofd zit, mag er nergens speling zijn, moet de bovenkant van je voorhoofd bedekt zijn en moet het riempje perfect aangepast zijn.


HOE ONDERHOUD JE EEN RUITERHELM?

Welke ruiterhelm je kiest, zal afhangen van je niveau en discipline. Voor een jumpingwedstrijd, voor andere wedstrijden of korte paardrijsessies is een niet-verstelbare helm een goede keuze omwille van het comfort, het feit dat hij stevig blijft zitten en de authentieke look. Verstelbare ruiterhelmen zijn dan weer ideaal voor kinderen en voor wie lange tijd achter elkaar paard rijdt, omdat ze licht zijn, gemakkelijk aan te passen en een goede verluchting bieden.


EEN RUITERHELM DIE IS AANGEPAST AAN JOUW BEHOEFTEN

Je ruiterhelm kan er na een val nog helemaal perfect uitzien terwijl hij toch geen afdoende bescherming meer zal bieden. De rol van een helm is om te vervormen bij een schok om alle energie te absorberen. Na een val kunnen de beschermende eigenschappen dus aangetast zijn, ook al lijkt er nergens schade te zien. Daarom raadt DECATHLON je aan om zorg te dragen voor je beschermingsmateriaal en het bij twijfel te vervangen. Vervoer je helm in een beschermende tas, vermijd onnodige schokken en stel hem niet bloot aan een warmtebron. Om schoon te maken, was je de binnenkant van je helm op lage temperatuur of gebruik je een speciaal hiervoor bedoelde reinigingsspray.


LEVERING

Bij Decathlon geniet je van een efficiënte levering. Maak ook gebruik van het veilige online betalen en onze uitstekende naverkoopdienst