Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
17 artikelen voor

Surf

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

Hoe kies ik de juiste surfplank?

Er bestaan verschillende criteria om een surfplank in de juiste maat te kiezen. De juiste plank kiezen is een heuse kunst, daarbij mag je dan ook niet over een nacht ijs gaan. Houd vooral rekening met je lichaamsbouw, je niveau en je surfspot.

Beginnende surfers

Ben je een beginner, neem dan een veilige en goedkope softtop surfplank uit onze Surf 100 reeks. Deze kwalitatieve en stabiele mini-malibu’s (reeds met tailpad en leash geleverd) komen in vier lengtes uitgedrukt in voet en inches: 6’, 7’, 8’ en 8’6”. De lengte van jouw plank hangt af van je gewicht. Bij twijfel neem je best een iets grotere plank, waarmee je sneller progressie kunt maken. Surf 100 6’: kinderen tot 25 kg en tot 40 kg bij iets meer ervaring Surf 100 7’: kinderen en volwassenen tot 60 kg Surf 100 8’: volwassenen tot 80 kg Surf 100 8’6”: volwassenen vanaf 80 kg. Je kan als absolute beginner ook voor een Bic-surfboard kiezen, waarbij opnieuw het gewicht belangrijk is: Surf Bic 7’3”: volwassen tot en met 60 kg Surf Bic 7’9”: volwassenen tot 80 kg. Als je in het begin niet te snel short gaat, zal je zeer snel en zonder al te veel moeilijkheden de prachtige sport van het surfen onder de knie krijgen.

Gevorderde surfers

Wens je na je eerste surfervaring verder door te groeien naar een shortboard of eerder stijlvol longboarden? Kies dan voor een evolutive surfplank: een groot uitgevallen shortboard, of een longboard van Tribord of Bic. Ons Tribord 500 gamma is uitermate geschikt om zowel meer short te gaan, of net soulvol met een longboard. Weeral geldt de regel dat hoe kleiner men gaat, hoe beter je beheersing van het surfen moet zijn om frustratie te vermijden. De Surfboard 500 retrofish 6’ met twinfins is ideaal om de zomergolfjes van onze Lage Landen te trotseren.

Ervaren surfers

Ben je na enkele jaren en veel oefenen klaar om agressief top-to-bottom te surfen? Of wil je een handgemaakt epoxy longboard om stijlvol de oceaan te bedwingen? Dan is ons Tribord 900 gamma ideaal voor jou. Al onze 900 surfboards werden ontworpen door de bekende Baskische shaper Jean Pierre Stark en hebben een unieke handgemaakte epoxy shape. De shortboards hebben tevens exclusief de PHENO-technologie: twee geïntegreerde carbonstringers die zorgen voor een betere en langdurige flexibiliteit van de surfplank.