Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
36 artikelen voor

ski's voor volwassenen

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

Skimateriaal: Ski’s kopen? Hiermee moet je rekening houden

Ben je van plan om deze winter te gaan skiën, let er dan op dat je goed materiaal hebt. Om optimaal te genieten van de sneeuw en de pistes, is het geen slecht idee om vooraf wat tijd te besteden aan het samenstellen van je uitrusting. Zo vertrek je onbezorgd en met het nodige comfort richting je skioord. Ski’s kopen doe je niet in een-twee-drie. Je moet met verschillende factoren rekening houden, zoals je niveau of gebruik, het comfort en de frequentie van je ski-trips. Bovendien zijn er heel wat verschillende soorten ski’s verkrijgbaar.


De criteria om je ski's te kiezen

Bij de keuze van je ski's zijn een aantal parameters van belang. Allereerst is er je niveau. Beginners kiezen best voor een paar toegankelijke instapski's die kleine kantfoutjes vergeven. Ook het geslacht heeft een invloed op de keuze van je ski's. Je vindt tegenwoordig heel wat vrouwenski's op de markt, met een verhoogde hielstuk en een lichter gewicht. En de stijfheid van je ski's hangt af van je gewicht. Wat voor skiër je ook bent, bij Decathlon vind je een ruim aanbod aan ski's voor volwassenen.


Welke ski's voor welk gebruik ?

Er bestaan tal van skidisciplines, neem dus de tijd om de juiste ski's te kiezen. Onze verkopers zijn experts in hun vakgebied. Zo kunnen ze je optimaal bijstaan en adviseren bij de keuze van je skimateriaal, zodat je uitrusting helemaal op maat is van je lichaamsbouw, niveau of stijl. Online kan je ook de ski's vergelijken als je meer technische informatie wenst over bepaalde ski's, om zo een makkelijkere afweging en keuze te maken. Iemand die vooral op de pistes blijft heeft immers ander materiaal nodig dan een freerider of freestyler. Afhankelijk van je gebruik zal je ook meer of minder belang hechten aan het design van je ski's. Daarom vind je in ons assortiment zowel dames- als herenski's. En tot slot onderwerpen we ook heel wat van onze ski's aan het kritische oordeel van onze klanten wat betreft de kleur en het ontwerp.


Verschillende soorten ski’s

Ski’s vind je in allerlei formaten en soorten. Dit zijn de meest voorkomende modellen:

Piste ski: vrij korte en smalle ski met een goeie grip en een optimaal reactievermogen.

Allmountain ski: bredere ski met extra draagkracht op poedersneeuw.

Freeride ski: ideaal voor buiten de piste. Extra breed voor een optimale draagkracht in losse sneeuw.

Freestyle ski: wendbare ski, zowel op de sneeuw als in de lucht. Ideaal voor jumps en tricks.


Hulp nodig om ski's te kiezen ?

Je twijfelt nog, of je weet gewoon niet welke keuze je moet maken? Geen nood, raadpleeg dan gerust onze vele adviespagina's. Je vindt er hoe je ski's moet kiezen of hoe je de juiste skischoenen vindt! Skiërs die hun materiaal al hebben, kunnen er zeker ook terecht voor tips over het onderhoud van hun ski's bijvoorbeeld. Immers, je ski's goed prepareren is onmisbaar om er langer van te genieten.


Wat is de juiste lengte van je ski's ?

De lengte van je ski’s wordt in de eerste plaats bepaald door je lichaamsgrootte, lichaamsgewicht, maar ook door het gebruik en het soort ski. Vraag raad, zodat je ski’s koopt die perfect aan je persoonlijke wensen beantwoorden. Hoe korter je ski’s, hoe wendbaarder. Beginners nemen het best ski’s die zo’n tien centimeter kleiner zijn dan hun lengte. Langere ski’s zijn stabieler, maar moeilijker te manoeuvreren.


Skimateriaal kopen ? Ontdek ons uitgebreide aanbod

Wil je ski’s kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben alle types ski’s in de aanbieding, zowel voor kinderen, vrouwen als mannen. Ontdek ons aanbod, maak je keuze en bestel vandaag nog online !