20 artikelen voor

skihandschoenen en wanten volwassenen

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

Skiwanten en -handschoenen, voor warme handen

Als je op wintersport gaat, investeer je best in goede uitrusting. Om te vermijden dat je koude handen krijgt, maar ook om ze te beschermen, is een paar wanten of handschoenen onmisbaar. Je kan niet zonder handschoenen of wanten op de skipistes, enkel zo blijven je handen lekker warm. Aarzel je tussen wanten en handschoenen? Laat ons je dan wat advies geven, zodat je zeker de juiste keuze maakt!


Het verschil tussen skihandschoen en skiwanten

Verkies je skiwanten of skihandschoenen ? Het gaat om een persoonlijke keuze die alleen jij kunt maken.

Skihandschoenen hebben vijf vingers en bieden meer grip dan wanten.

Skiwanten zijn dan weer warmer.

Wil je het beste van twee werelden combineren? Ga dan voor skihandschoenen in combinatie met onderhandschoenen. Zo blijven je handen warm en behoud je altijd een optimale grip. Onderhandschoenen zijn bovendien ook handig om bijvoorbeeld je smartphone of camera te bedienen zonder dat je vingers bevriezen.


Handschoenen voor meer gemak

Veel skiërs zweren bij gewone handschoenen, omdat je dan beter dingen kunt vastnemen. In dat geval kies je best voor waterdichte en stevige materialen. Let ook op dat de handschoenen de frisse lucht goed buitenhouden aan de pols. Freestylers zullen eerder kiezen voor snowboardhandschoenen. Die zijn verstevigd aan de palmen, zodat ze gemakkelijker 'grabs' kunnen doen bij een jump.


Wanten bij barre koude

Op dagen dat het kwik ver onder nul gaat, draag je best wanten. Die houden de warmte beter vast. Ze zijn trouwens de perfecte oplossing voor kinderen, wiens vingertjes te sterk gespreid worden in gewone handschoenen. Wanten kunnen ze veel gemakkelijker aantrekken! Bij Decathlon vind je zowel kinder- als babywanten.


De verschillende functies van een skihandschoenen of skiwanten

Isolerend en waterdicht: Skihandschoenen hebben een dubbele functie. Ze moeten je handen en vingers warm én droog houden. Alleen zo geniet je van een optimaal comfort !

Ademende coating: Een ademende coating is eigenlijk een oppervlaktebehandeling met een pasta of vloeistof. Wanneer ze wordt aangebracht op textiel, vormt ze een beschermde film die vaak fungeert als waterdichte barrière die de waterdamp doorlaat.

Winddicht: Alle handschoenen van Wed’ze stoppen de wind. Wist je dat de wind het koudegevoel verhoogt? Bij een temperatuur van 0° en een windsnelheid van 20 km bedraagt de gevoelstemperatuur -10°. Zogeheten 'winddichte' materialen stoppen dat afkoeleffect door te voorkomen dat de lucht niet kan circuleren omwille van de wind of je eigen snelheid.

Polslus: Een elastisch bandje zorgt ervoor dat je je handschoenen niet kwijtspeelt op de lift op momenten dat je ze even moet uitdoen.


Onderhandschoenen en/of handwarmers

Trek ook onderhandschoenen aan. Die geven extra warmte, zonder dat het gebruiksgemak van je skihandschoenen verloren gaat. Er bestaan ook onderhandschoenen waarmee je een aanraakscherm kunt bedienen. Zo blijven je handen warm wanneer je je telefoon opneemt of een foto neemt met je smartphone. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Maak dan gebruik van handverwarmers en hou je handen extra warm !


Leg je handen in de watten met skihandschoenen !

Tijdens het skiën of snowboarden moet je de uiteinden van je lichaam goed beschermen. Je oren, neus, tenen en ook je handen en vingers moeten warm gehouden worden. Kwalitatieve en comfortabele skihandschoenen zijn een must voor wie optimaal van zijn wintersportvakantie wil genieten.


Skihandschoenen online kopen ?

Skihandschoenen online kopen doe je bij een betrouwbare partner. Bij Decathlon ben je daarvoor aan het juiste adres. Zowel kind​eren, dames als heren komen bij ons aan hun trekken. Ontdek ons gamma, maak je keuze en bestel online.