Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
10 artikelen voor

skates voor kinderen

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

Skates versus rolschaatsen

Dankzij skates kunnen kinderen werken aan hun evenwicht en coördinatie terwijl ze fun hebben. Kinderen die hun evenwicht nog niet goed kunnen houden beginnen beter eerst met Rolschaatsen. Rolschaatsen hebben 2 maal 2 wielen achter elkaar. Bij Skates staan de 4 wieltjes in lijn (van daar ook wel inlineskates genoemd). Rolschaatsen zijn dus stabieler dan skates -vooral tijdens het rechtstaan- en dankzij de grote wielen en lagers gaan ze ook minder snel. Met skates kan je dan weer sneller gaan en blijf je dankzij de wielen die in lijn staan minder gemakkelijk steken in kleine gaten in de grond.


Skates: in alle maten en kleuren

Eens het kind goed zijn evenwicht kan houden kan je zijn of haar rolschaatsen vervangen door een paar skates. Belangrijk hierbij is dat ze goed passen! Ze moeten overeenkomen met de schoenmaat (+1) van het kind en nauw aansluiten rond de enkels opdat het kind de beste controle heeft over zijn of haar skates. Er zijn ook modellen die afstelbaar zijn tot 3 schoenmaten, zo moet je niet elk jaar een nieuw paar kopen.


Onderhoud

Je hebt graag dat je skates lang meegaan en goed blijven presteren. Check dan regelmatig je onderdelen. De lagers van een skate geven aan hoe snel de wielen zullen rollen. Hierbij geldt dat lagers met een hogere ABEC norm beter rollen en schokken absorberen dan die met een lagere norm. Daarnaast zijn er de wielen. Zachte wielen hebben meer grip en gaan langer mee. Harde wielen daarentegen gaan sneller, maar slijten ook sneller. Dit wordt aangegeven door het cijfer A, hoe hoger het getal voor de A hoe harder de wielen. De rem op een skate staat rechts, als je echter met links remt is dit gemakkelijk te verstellen..


Safety first!

Kinderen vallen vaak. Met skates is dat niet anders. Denk dus zeker aan hun veiligheid en voorzie knie-, pols- en elleboogbeschermers. Een helm voorkomt ook ernstige letsels aan het hoofd. Dankzij een skatetas of een rugzak kan je je skates en bescherming gemakkelijk overal mee naartoe nemen.


Levering van al je spullen

Bij Decathlon kun je zelf de bezorgwijze kiezen, afhankelijk van het formaat van je product. Wij bieden je een volledig beveiligde betaalomgeving en een garantie van minimaal twee jaar op al je aankopen. Bij Decathlon heb je de keuze uit verschillende betaalmethoden en bestellingen vanaf € 49,- worden gratis bij je bezorgd. Daarnaast kunnen alle bestellingen gratis worden geretourneerd binnen 365 dagen (met onze sportpas).