Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
7 artikelen voor

Nordic walking stokken

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

De voordelen van nordic walking

Nordic walking is een wandeltechniek die gebaseerd is op langlaufen. In de praktijk gaat het om een sportieve wandeling, dat wil zeggen aan een hoger tempo, met stokken die speciaal voor deze sport ontworpen zijn. Nordic walking biedt heel wat voordelen: vermindering van stress, training van het hart- en vaatsysteem en heropbouw van je lichamelijke conditie.


Waarom zijn de stokken zo belangrijk bij nordic walking?

De stokken zijn het belangrijkste element dat deze sport onderscheidt van het klassieke sportieve wandelen. Ze zorgen voor een nog completere training door het bovenlichaam te laten werken, vooral dan de schouders, armen en rug. Dankzij de stokken behoud je ook een betere houding tijdens het stappen en blijven je gewrichten beter in balans, vooral op heuvelachtig terrein. Meer dan gewone accessoires spelen ze dus een heel belangrijke rol om op een evenwichtige manier de spieren van je hele lichaam op te bouwen.


De lengte van je nordic walking-stokken is de belangrijkste eigenschap bij het kiezen

Samen met nordic walking-schoenen dames of walking-schoenen heren zijn de stokken onmisbare elementen om deze sport te beoefenen. Om een goede keuze te maken, moet je eerst en vooral de juiste lengte kiezen. Ga daarom rechtop staan en zet de punt van de stok op de grond: de handgreep moet ter hoogte van je handpalm komen als je met je elleboog een rechte hoek maakt. Je kan ook de ideale lengte van je stok berekenen met de volgende formule: je lengte (cm) x 0,68. Als je bijvoorbeeld 1,65 m bent, kies dan stokken van 110 cm (165 x 0,68 = 112,2).


Een keuze maken in functie van de intensiteit waarmee je aan nordic walking doet

Als je maar af en toe aan nordic walking doet, dan kan je kiezen voor stokken aan een zacht prijsje en de voorkeur geven aan stevigheid en stokken die goed in de hand liggen. Voor een meer intensieve beoefening investeer je best in een model dat zowel licht als stevig is en dat gemaakt is om de trillingen goed op te vangen. Kies dan eerder voor een handgreep uit kurk voor comfort en zweetafvoer.