Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel

Sportief en nordic wandelen

Welkom in de wereld van SPORTIEF EN NORDIC WALKING! Bent u beginner of regelmatige beoefenaar? Decathlon heeft voor jou een ruim aanbod van schoenen, kledij en accessoires voor SPORTIEF EN NORDIC WANDELEN.

Bent u klaar om voor deze uitdaging?

Duurf de walking challenge! Een sportieve walking trainingsplan ​gedurende 4 weken om fit te worden! Ontdek de voordelen van deze sport, zacht en effectieve. Bij Decathlon vind u alle de benodigde uitrusting ​om te starten, maar ook om van die sport bij te leren.

  • Wat is sportief wandelen exact ?

 

Sportief wandelen is een sport dat op een bepaald ritme wordt beoefend gedurende sessies gaande van 30 minuten tot meerdere uren. Andere benamingen zijn actief wandelen of snelwandelen.Het beoefenen gebeurt op een licht hellend parcour zoals asfaltwegen, onverharde wegen of op een loopband. Naargelang uw sportief doel kan de wandelsnelheid variëren van 5 tot 10km/u. 

 

  • Wat is nordic walking ?
    •  

      Nordic walking wordt met specifieke wandelstokken beoefend op meerdere type ondergrond, om zo tijdens het wandelen het lichaam te stabiliseren en gelijkmatig in vorm te brengen. 

 

Propulse walk 240

Flexibiliteit en grip

 

Hoe kies ik mijn schoenen?

 

Decathlon maakt je wegwijs in het kiezen van de juiste schoenen voor sportief wandelen.

Met sportief wandelen, ook wel snelwandelen of active walking genoemd, train je alle spieren van je lichaam en zorg je voor een goed gevoel! Het is bovendien een zeer toegankelijke en doeltreffende sport. Het enige wat je nodig hebt: een goed paar schoenen en je bent vertrokken!