22 artikelen voor

Muts, handschoenen zeilen

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

Het juiste bootbeslag.

Wat bootbeslag betreft, heb je hoe dan ook musketons nodig voor je schoten, vallen en tuigage.


Kies je musketons afhankelijk van het gebruik

Er bestaan verschillende soorten musketons die elk geschikt zijn voor een specifiek doeleinde: de veiligheid, de uitrusting van je hijstouwen of voor in de bootcabine. Je hebt de keuze tussen musketons met of zonder wartel, die wel of niet openspringen bij grote trekkracht. Bovendien zal je ook kettingsluitingen nodig hebben, een echte must aan boord. Het geschikte bootbeslag kiezen is dus noodzakelijk voor je veiligheid.


Musketons voor hijstouwen

Voor je hijstouwen richt je je het best op musketons met oog en met of zonder wartel. Een wartel is een bevestigingssysteem voor je musketon zodat die om de as van de lijn kan draaien waarop hij is bevestigd. Voor je grootzeil raadt Decathlon dan ook een musketon met wartel aan. Een kettingsluiting dient dan weer om een uiteinde of ketting al dan niet tijdelijk aan je boot te bevestigen. Deze sluiting is geschikt voor zowel verticale als horizontale tractie. Ben je op zoek naar een musketon die openspringt bij grote trekkracht, dan stelt Decathlon je een sterkere treksluiting voor, ideaal voor je spinnaker.


Musketons voor je bootcabine

Binnen in je boot kun je asymmetrische musketons gebruiken. Deze musketons zijn heel vlot te bevestigen in je bootcabine en blijven goed op hun plaats.