Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
4 artikelen voor

Roeitrainers

Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

De roeitrainer, een efficiënte bondgenoot om je spieren te versterken

Geïnspireerd op een roeiboot, is de roeitrainer een ideaal toestel om thuis aan sport te doen. Om je te begeleiden in de best mogelijke omstandigheden, is er een ruime keuze aan roeitrainers van DECATHLON aangepast aan elke behoefte.


Hoe trainen met een roeitrainer?

De oefeningen op een roeitrainer zijn eenvoudig aan te leren en ideaal om geleidelijk vorderingen te maken. Begin zachtjes met een intervaltraining van drie reeksen van 5 minuten, aan een regelmatig en rustig tempo. Om je hartslag omhoog te jagen, doe je 20 tot 30 roeibewegingen per minuut, twee keer gedurende 4 minuten, daarna 8 minuten roeien aan gematigd tempo.


De voordelen van een roeitrainer

Roeitrainers zijn uitgerust met een vernuftige technologie en laten toe om verschillende spieren tegelijkertijd en in de diepte te trainen. Het is ook een goede cardiotraining. Deze sport is toegankelijk voor iedereen want je kunt de intensiteit van de oefeningen variëren zoals je zelf wilt en volgens je niveau. Een goede opwarming is noodzakelijk om te voorkomen dat je een spier beschadigt, net als een mooie rechte houding om pijn te voorkomen. De roeitrainer is ook een ideaal toestel voor wie zijn uithoudingsvermogen wil verbeteren of een strakker figuur wil.


Accessoires voor een sessie met de roeitrainer

Hoewel je zit, zijn schoenen toch belangrijk bij elke sessie op een roeitrainer, zodat je voeten en enkels in de juiste houding blijven, en ook beschermende handschoenen zijn een aanrader. Op het gebied van kleding vind je bij DECATHLON originele, smaakvolle en elegante kleding die tegelijk erg comfortabel zit. Zo kun je de voorkeur geven aan broeken van het type legging, zodat je vrijer kunt bewegen. Als je veel transpireert, kun je een vestje dragen over een stretch top.