15 artikelen voor

hometrainers, fietsrollen of fietstrainers

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Hoe kies ik mijn hometrainer ?
Ontdek onze hometrainers dankzij onze tabel die onze verschillende home trainers vergelijkt.
Bekijk de tabel
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

WAAROM KIEZEN VOOR EEN HOMETRAINER OM TE FIETSEN ?

Regen, sneeuw en koude durven er al eens voor te zorgen dat je je gebruikelijke fietstraining niet buiten kunt afwerken. Om niet uit je ritme te raken, kan een training op de rollen dan soelaas bieden. Hometrainers zijn geschikt voor zowel mountainbikes als racefietsen, en dankzij de verstelbare weerstand train je niet enkel je snelheid en evenwicht, maar ook je kracht en weerstand. Met bepaalde modellen kan je zelfs hellingen en cols simuleren, zo zijn ze quasi even doeltreffend als een ritje op de weg!


HOE KIES JE DE JUISTE HOMETRAINER OM TE FIETSEN ?

Tijdens het winterseizoen is het niet altijd even makkelijk om buiten te trainen. Om niet in een volledige winterslaap te komen kan een fietstrainer de juiste oplossing zijn. ​Je eigen basisconditie op niveau houden door binnenhuis te trainen op de rollen of de hometrainer. Maar welke fietstrainer is nu het meest geschikt voor jou ?


WELKE VERSCHILLENDE MODELLEN HOMETRAINERS OM TE FIETSEN ZIJN ER ?

Het eerste selectiecriteria bij de keuze van jouw rollen is het weerstandsysteem, de manier waarop de weerstand tijdens het fietsen verhoogd of verlaagd kan worden. Er zijn drie soorten weerstand bij de fietstrainer: Fietstrainer met luchtweerstand: Maken geluid, lage weerstand, het simuleert een helling met een zeer laag steigingspercentage. Magnetische fietstrainer: Goede prijs / kwaliteit verhouding, meer weerstand en minder luidruchtig dan luchtweerstand modellen. Fietstrainer met vloeistofweerstand: Deze trainers zijn heel stil en laten het toe om meer weerstand te trappen. Deze trainer kan een steile helling simuleren. Naast de systemen voor weerstand is ook het materiaal van het wrijvingswiel, de zogenaamde rol, van groot belang: Plastic wiel: Minder grip dan de onderstaande modellen en een snellere slijtage van de band. Metalen wiel: Het metaal is ruwer dan plastic, dit zorgt voor betere grip. Softgel wiel: Goede grip en het beste voor de band.


WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ DE AANKOOP VAN EEN HOMETRAINER OM TE FIETSEN ?

De eigenschappen van fietstrainers lopen sterk uit elkaar. Om een geschikte keuze te kunnen maken voor jouw fietstrainer, hebben we hier de belangrijkste eigenschappen op een rijtje gezet: Stabiliteit: Hoe stabiel staat de fietstrainer op zijn plaats tijdens gebruik? Weerstand: Wat is de sterkte van de weerstand? Kan een steile helling worden gesimuleerd? Inspanning meten: Een aantal fietstrainers beschikken over extra sensoren voor het meten en analyseren van de trainingen. Koppeling met de fiets: Hoe wordt de fiets gekoppeld aan de fietstrainer? Werkt dit snel en efficiënt? Virtuele omgeving: Is het mogelijk om te trainen tegen een vriend in een viruele omgeving?


ACCESSOIRES VOOR JE HOMETRAINER

Denk ook aan de nodige accessoires voor je rollentrainer, zoals een speciale buitenband, een voorwielsteun of een tablethouder.