Basketbal

 


Play everywhere:
basketbal

Speel overal basketbal

In de stad of op het platteland ? Op de straat of in de natuur ? Wil je overal kunnen basketballen?
Bekijk onze selectie basketbal om overal te spelen.
We hebben een innovatief basketbalbord dat je overal kan ophangen, maar ook gemakkelijk verplaatsbare basketbalpalen.
Verder hebben we ook basketballen die specifiek gemaakt zijn voor outdoorgebruik. We maken basketbal toegankelijk voor iedereen! Speel je mee met ons?

 

De basketpaal
opgesteld in 2 minuten

Innovatie:
basketpaal B900

 

Basketbalkleding

 

Het belang van comfortabele basketbalkledij

 

Bij het kiezen van je tank en short moet je ervoor zorgen dat je bewegingsvrijheid zo groot mogelijk is. De voornaamste aandachtspunten? Kleding die ‘ademt’, licht is, snel droogt en die je snel kan wassen. Bekijk hier ons gamma basketbalkleding!

Waar moet ik op letten bij het aankopen van mijn basketbal uitrusting?

​Inge, één van onze medewerkers en actief basketster geeft raad!  

Ik speel al 21 jaar basketbal en heb dus geleerd wat de essentiële zaken zijn om volop te kunnen genieten van deze prachtige sport.

 
  • Het start bij de juiste basketbal!
    Als je buiten speelt is het nodig om met een andere bal te spelen dan binnen. Een buitenbal moet tegen meer factoren bestand zijn, zoals het weer en de ondergrond. Moest je met een bal voor binnen, buiten spelen, dan zou er sneller slijtage optreden. Verder is ook de maat belangrijk. Kinderen spelen met een maat 5 of kleiner, vrouwen met een maat 6 en heren met een maat 7. Zowel gewicht als grootte variëren per maat. Vind hier al onze Basketballen
  • Vergeet je kledij en schoenen niet
    Naast een aangepaste bal, zijn de basketbalkleding en de basketbalschoenen van groot belang. Ik let er altijd op dat ik zeer vrij kan spelen, dus zonder irritatie aan mijn voeten of hinder bij mijn bewegingen. Bij Decathlon hebben we een uitgebreid aanbod voor kinderen, vrouwen en heren. Onze tenues zijn ademend en bieden specifieke ondersteuning bij het basketten.

 


Wist je dat je ook thuis kan oefenen?
Om buiten de trainingen verder te kunnen oefenen op mijn shot, was een basketpaal een essentieel element in mijn tuin. We hebben verschillende modellen beschikbaar, voor alle leeftijden, die al dan niet met de nodige gereedschappen opgesteld moeten worden. Let op, voor kinderen is het erg belangrijk een basketbalpaal te hebben die verstelbaar is op hun hoogte. De modellen voor volwassenen kunnen allen versteld worden tot de officiële hoogte, nl. 3m05.

Hopelijk tot ziens in Decathlon

Inge Martens,
commercieel directeur teamsport decathlon België


* * *