Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
27 artikelen voor

fietsschoenen: MTB - racefiets

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

ONTDEK ONZE FIETSSCHOENEN

Voor de juiste fietsschoenen bent u hier aan het juiste adres. Decathlon heeft een ruim assortiment aan mountainbike schoenen, racefiets schoenen en overschoenen die je beschermen tegen de regen. Fietsschoenen vormen een essentieel onderdeel van je wieleruitrusting. Ze zijn niet alleen noodzakelijk om op een veilige manier je klikpedalen te bedienen maar hebben ook een sportieve meerwaarde. Dankzij hun geringe gewicht en goeie ventilatie stuwen ze je naar ongeziene prestaties, zelfs voor de recreatieve fietsers. Wil je zeker zijn dat jouw fietsschoenen het beste uit jezelf halen? Met onderstaande tips weet je meteen welk type je op het lijf geschreven is.


WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN FIETSSCHOEN ?

Fietsschoenen zijn speciaal ontworpen voor het fietsen; ze zijn efficiënt, comfortabel en zorgen toch voor een goede ondersteuning, bovendien zijn ze geoptimaliseerd voor de overdracht van spierkracht naar de pedalen. Een goed paar fietsschoenen zal het verschil maken bij alle ritten, lang of kort, met de fiets. Een aantal van onze schoenen zijn zelfs ontwikkeld in samenwerking met profs, zodat we een breed gamma aan modellen kunnen aanbieden.


FIETSSCHOENEN OP MAAT VAN ELKE FIETSER

Of je veel of weinig kilometers op de teller hebt, maakt bij fietsschoenen weinig uit: ze lenen zich zowel tot recreatief als tot professioneel gebruik. Maar dat betekent niet dat je zomaar wat kunt kopen. Wie het onderste uit de kan wil halen, kiest zijn fietsschoenen het best in functie van zijn persoonlijk profiel: *Doorwinterde wielrenners: fietsschoenen voor intensief gebruik hebben het best een geringe plooibaarheid. Met een stijve zool haal je het meeste rendement uit je pedalen. Over het algemeen zijn ze deels van carbon gemaakt. *Bescheiden wielertoeristen: is fietsen voor jou in de eerste plaats een leuke weekendhobby? Stel dan comfort voorop en kies voor hybride fietsschoenen. Die zijn aan de voorkant wél plooibaar, waardoor je er zonder problemen mee kunt stappen. *Rondtrekkende globetrotters: Neem je de fiets graag mee op vakantie? Kies dan voor extra lichte fietsschoenen dan moet je naast al je bagage minder vooruit duwen en zal je bovendien door het lage gewicht minder snel vermoeid zijn.


COMPATIBILITEIT IS EEN MUST

Naast bovenstaande criteria hangt je keuze natuurlijk ook af van welke fiets en pedalen je hebt. Controleer zeker of je fietsschoenen met SPD-pedalen, SPD SL-pedalen, KEO-pedalen en DELTA-pedalen compatibel zijn. Bij het SPD-systeem is het plaatje meestal verzonken in de zool, wat er voor zorgt dat je makkelijker kan stappen. Bij de SPD SL-, KEO-, DELTA-pedalen is er een keuze in draaiingshoek mogelijk en is gelinkt met de trap-efficiëntie. Een grotere vrijheid qua hoek is beter voor je knieën, maar is minder efficiënt.