Stadsfietsen

 

ELEKTRISCHE FIETSEN:
ALLE FIETSVOORDELEN MAAR MET MINDER INSPANNING

DE ELEKTRISCHE FIETSEN

Wat het allerbelangrijkste is bij het aanschaffen van een nieuwe elektrische fiets, is dat je van tevoren goed bedenkt waar je de fiets voor gaat gebruiken. Het gebruik is namelijk bepalend voor de specificaties van de elektrische fiets. Hierbij kun je denken aan het gebruik voor woon-werkverkeer of het gebruik in heuvel- en/of bergachtig gebied op vakantie.

 

ELEKTRISCHE FIETS
ELOPS 900 E

De elektrische fiets is
de oplossing voor een betere mobiliteit !

 

Tips voor de stadsfietser

 

10 fouten van de
beginnende stadsfietser

 

Als je de 10 beginnersfouten van de stadsfietser kent, word je ongetwijfeld een respectvolle en verantwoordelijke fietser, als je dat al niet bent!

EEN MOOIE STADSFIETS KOPEN ONLINE BIJ DECATHLON ?

Gebruik je de fiets om naar het werk te rijden, boodschappen te doen of je vrienden een bezoekje te brengen en blijf je daarbij op de fietspaden en verharde wegen, dan is een echte stadsfiets helemaal iets voor jou! Een goede stadsfiets kopen doe je natuurlijk bij Decathlon, de specialist in sportartikelen. De stadsfietsen van B'Twin zijn stevig en comfortabel dankzij de speciale geometrie van het frame. Deze fietsen hebben grote wielen en redelijk dunne banden, perfect om heel vlot en gemakkelijk over asfalt te rijden. Je kan er een mandje of fietstassen aan bevestigen, bovendien is dit soort fietsen handig en vaak volledig uitgerust voor de openbare weg.


HOE VEILIG FIETSEN IN DE STAD ?

Stadsfietsen vereisen accessoires die zorgen dat je je altijd veilig kunt voortbewegen: verlichting, een bel, een fluorescerende armband, een jasje met grote zichtbaarheid en een veiligheidsreflector die je aan je bagagedrager of achtervork kunt bevestigen. Het doel? Om beter te zien en om goed zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers, zowel overdag als 's nachts! Het is verplicht om bepaalde accessoires op je fiets te hebben (reflectoren, verlichting, enz.) maar dit zijn de minimale vereisten als het gaat om veiligheid in het verkeer. Denkt eens na over het toevoegen van extra lichtpunten op je fiets zoals de VIOO-clips (kleine lampjes die gemakkelijk op je kleding, tas, etc. te bevestigen zijn) of lichtgevende lampjes om op de ventielen te bevestigen die je meer zichtbaarheid geven vanaf de zijkant. Elk extra lichtpunt betekent dat het risico kleiner wordt dat je over het hoofd gezien wordt door een auto.


EEN STADSFIETS MOET PRAKTISCH EN DOELTREFFEND ZIJN !

Stadsfietsen komen ook buiten de stad goed tot hun recht. Deze fietsen blijven comfortabel en betrouwbaar, ook als je de stad verlaat. Of je nu op een stadsfiets naar je werk gaat, hem gebruikt bij het winkelen of om een bezoek aan je vrienden te brengen, er is geen twijfel mogelijk; de stadsfiets brengt je comfortabel van A naar B! Schaf jezelf ook één of meerdere sloten aan om te vermijden dat ze met je fiets aan de haal gaan in de stad of er buiten! En als het kan zet je je fiets 's nachts best gewoon binnen, geen enkel slot kan immers 100% garanderen dat je fiets niet gestolen wordt.


HOE KIES IK MIJN STADSFIETS ?

Een goede stadsfiets biedt veel comfort en is eenvoudig in gebruik. Maar welke types stadsfietsen zijn er nu ?

Een vouwfiets is ideaal voor korte afstanden en je kan hem heel gemakkelijk opbergen en meenemen in de metro of de bus. Het is het ideale vervoermiddel om de verbinding tussen het openbaar vervoer en je bestemming te maken.

De klassieke stadsfiets heeft twee belangrijke kenmerken: comfort en gebruiksgemak. Hij biedt meer stabiliteit en rijdt vlotter dan de vouwfiets. Ideaal om dagelijks te gebruiken en de stad mee te verkennen! Dankzij het ontwerp van de stadsfiets behoud je altijd de juiste houding op de fiets en kan je elke dag comfortabel fietsen.

De sportieve stadsfiets zijn geometrie zorgt ervoor dat je er langere afstanden mee kan afleggen en sneller mee kan rijden dan met het klassieke model. De sportieve stadsfiets heeft ook een levendiger en meer uitgesproken design.

Elektrische fietsen helpen je dankzij het ingebouwde mechanisme bij het trappen. Je krijgt assistentie terwijl je met de fiets rijdt en je hoeft je zo minder in te spannen. Een elektrische fiets is voor iedereen geschikt en je kan er grote afstanden mee afleggen.