Kinderfietsen

 


Fietsen
vanaf 8 jaar

De kinderfietsen

In de stad of op het platteland ? Op de straat of in de natuur ? Familie ritjes of sportieve tochtjes ?
Er zijn vele factoren die de keuze van een kinderfiets bepalen.
De stadsfiets versie is de Poply, met verlaagd stalen frame, de mogelijkheid om een mandje te bevestigen, een fietsstandaard, enz.
Of de sportieve versie, de MTB Rockrider 24 duim, de B'TWIN fietsen voor kinderen van 8 tot 12 jaar worden hebben dezelfde functies als die van de volwassenen, maar worden aangepast aan de morfologie van het kind.

 

De stadsfietsen
voor kinderen

Rondjes rijden
in de stad in alle veiligheid

 

Hoe kies ik de juiste
fietshelm voor kinderen ?

 

Om in alle veiligheid te kunnen fietsen met kinderen, is het dragen van een helm aan te raden.

 

Het gamma helmen bestaat uit verschillende modellen en is geschikt voor kinderen van 9 maand tot 10 jaar.

KINDERFIETSEN VOOR ALLE LEEFTIJDEN

Bij Decathlon kan u een breed aanbod aan verschillende kinderfietsen vinden. We bieden van ons eigen merk B'Twin, dat exclusief bij ons verkrijgbaar is, modellen aan voor peuters tot schoolkinderen. Alle B'Twin kinderfietsen genieten trouwens van een levenslange garantie*. Wij staan steeds voor kwaliteit tegen de laagste prijs!


KINDERFIETSEN: WELKE MAAT KIES IK VOOR MIJN KIND ?

Een van de belangrijkste factoren bij de keuze van de juiste fiets is de maat, en hiervoor gebruiken we meestal de diameter van het wiel, en dit uitgedrukt in inches.Om het u makkelijker te maken hebben we de maten van onze fietsen omgezet naar de lengte van uw kind.

Algemeen genomen geldt volgende maattabel bij de keuze van de juiste maat voor uw kind:

tot 90 cm: Driewielers of 12" kinderfietsen

van 90cm tot 1m05: Loopfietsen of 14" kinderfietsen

van 1m05 tot 1m20: 16" kinderfietsen

van 1m20 tot 1m35: 20" kinderfietsen

van 1m35 tot 1m55: 24" kinderfietsen


WELKE FIETS VOOR KINDEREN TOT 4 JAAR ?

Driewieler (een echte klassieker voor kinderen), loopfietsje (zonder pedalen, perfect om het evenwicht te leren bewaren), kinderfiets met kleine wielen ... Tot ze 4 zijn, beginnen kinderen nog maar net het plezier van fietsen te ontdekken. Denk aan twee dingen wanneer je je keuze maakt: comfort en veiligheid. Let er daarbij op dat je een fietsje koopt dat op maat is van de lengte en de leeftijd van je kind. Zo zal het sneller en aangenamer leren fietsen. Om ervoor te zorgen dat je kind zo lang mogelijk kan genieten van zijn fiets, kies je best een model met verstelbaar zadel en aanpasbare stuurkanteling. B'Twin ontwikkelt ook tweewielers voor de allerkleinsten, om comfortabel en in alle veiligheid te leren fietsen. Door kinderen een veilig gevoel te geven op de fiets, wordt hun vertrouwen groter! En voor een optimale veiligheid zijn een helm en wat accessoires onmisbaar (toeter, poppenstoeltje...).


WELK MODEL KIES JE OM TE LEREN FIETSEN ?

Aanpasbare loopfietsjes van 12 inch en kinderfietsen van 14 inch zijn speciaal gemaakt voor kinderen van 3 tot 5 jaar, om ze op hun ritme te laten vorderen. Want het evenwicht leren bewaren op twee wielen is een hele klus! Om een kind te helpen in dat leerproces innoveert B'Twin onophoudelijk, om kinderfietsjes te ontwikkelen die perfect veilig zijn. Het STOP EASY-systeem bijvoorbeeld is een exclusief B'Twin-concept: het maakt het veel gemakkelijker om te remmen dan met gewone remhendels, zo krijgt een kind veel sneller vertrouwen op de fiets. En om een kind in alle veiligheid te leren fietsen, zeker de nodige accessoires niet vergeten (helm, spatbord, bel enz.).


16-INCH KINDERFIETSEN: ONTWORPEN EN AANGEPAST VOOR KINDEREN

Onze kinderfietsen van 16 duim zijn volwaardige fietsen, op maat van en speciaal gemaakt voor kinderen. Het frame is verlaagd om het opstappen te vergemakkelijken, het STOP EASY-systeem vergemakkelijkt het remmen, en dan zijn er nog de handige trommelrem en de kettingkast, ideaal om veilig en gemakkelijk te leren fietsen.


KINDERFIETSEN VAN 20 INCH VOOR DE EERSTE ECHTE TOCHTJES

Op fietsen van 20 duim maken de kleine wielen (of zijwieltjes) plaats voor andere handige onderdelen, zoals versnellingen. Deze fietsen zijn een nieuwe en grote stap naar de modellen voor volwassenen! De 20-inchers van B'Twin, speciaal gemaakt voor kinderen van 6 tot 8 jaar, zijn perfect om te vorderen en geleidelijk de overgang te maken naar de grotere modellen, door de eigenschappen van een kinderfiets (een verlaagd frame om gemakkelijker op te stappen bijvoorbeeld) te combineren met die van een fiets voor volwassenen.


FIETSEN VAN 24 INCH, DE LAATSTE STAP NAAR EEN MODEL VOOR VOLWASSENEN

Fietst je kind in de stad of op het platteland ? Op de weg of op het fietspad ? Met het gezin of eerder voor de sport of het plezier ? Tal van elementen bepalen de keuze van een kinderfiets. Een stadsfiets met verlaagd frame en de mogelijkheid om een mandje, een standaard enzovoort te monteren, of een sportiever model zoals de 24-inch mountainbike Rockrider, de B'Twin-fietsen voor kinderen van 8 tot 12 jaar bieden de mogelijkheden van een volwassen model en de bouw van een kinderfiets.


WELKE FIETSACCESSOIRES HEB JE NODIG VOOR EEN KINDERFIETS ?

Er zijn tal van accessoires verkrijgbaar voor het aanpassen van kinderfietsen waardoor de fiets voornamelijk veiliger wordt. Onze speelse en kleurrijke fietsaccessoires voor kinderen zullen bij iedereen in de smaak vallen. Met een bel of een toeter kun je eenvoudig laten horen aan andere weggebruikers dat je in de buurt bent en een mandje op de fiets zorgt ervoor dat je kleine spullen kunt meenemen. Een drinkbus om wat water mee te nemen. Ook is kleding erg belangrijk als het gaat om veiligheid. Een opvallend geel fluohesje vergroot de zichtbaarheid en verlichting is een must om in het donker zichtbaar te zijn. Voor de beginnende fietsertjes zijn zijwieltjes een belangrijk hulpmiddel om vertrouwen te winnen. Bij Decathlon kun je ook terecht voor fietsaccessoires voor het opvrolijken van je fiets.