Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
6 artikelen voor

Boomerang

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

De boemerang, een buitensport voor jong en oud

Ben je op zoek naar een sport die je met je kinderen of alleen kan beoefenen, dan is de boemerang iets voor jou! Deze buitensport is geschikt voor alle leeftijden. Je materiaal zal uiteraard wel verschillen afhankelijk van je niveau en je leeftijd. Decathlon helpt je alvast bij het kiezen van de juiste boemerang.


Kies een boemerang naargelang je leeftijd en niveau

Voordat je een boemerang aankoopt, is het belangrijk te weten wie de boemerang zal gebruiken. Is het voor een beginnende of veeleer ervaren speler? Is het voor een kind of een volwassene? Deze criteria spelen enorm mee bij je aankoop. Ben je namelijk beginner of is de boemerang bedoeld voor een kind, dan kies je het beste een driebladige boemerang. Die zijn makkelijk te hanteren en ideaal om te oefenen, zodat de boemerang vlotter terugkomt. Voor de allerkleinsten verkies je dan weer een vierbladige boemerang met grote bladen die beter door de lucht zweeft. Hoe dan ook raden we voor beginners boemerangs aan met een stabiele en trage vlucht, om ze makkelijker te kunnen opvangen. Experts kunnen dan weer opteren voor een tweebladige boemerang, een klassieke boemerang met twee vleugels. Wist je dat er boemerangs voor rechts- en voor linkshandigen bestaan? En dit voor alle niveaus!


Praktische tips om je boemerang juist te gebruiken

Net zoals bij het frisbees of vliegeren is het belangrijk dat je voldoende ruimte hebt. Boemerangs kunnen immers heel ver vliegen. Een open terrein is zeker geen overbodige luxe, aangezien bomen, struiken en andere obstakels je enorm kunnen hinderen bij het spelen en je zo je boemerang zelfs kunt verliezen. Gebruik je boemerang ook alleen wanneer er weinig wind is. Wind brengt je boemerang al eens van zijn traject af, waardoor het veel moeilijker werpen is. Ben je beginner tot slot, laat je dan niet ontmoedigen! Het is even trainen vooraleer je boemerang mooi terugkeert.