Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
36 artikelen voor

Boten en motors

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

DIEPTEMETER OF FISHFINDER

Een dieptemeter is, om het eenvoudig te zeggen een manier, om te 'zien' onder de boot op een min of meer breed oppervlak gebaseerd op het ontwerp van het apparaat. Het is een zeer nuttige metgezel, voor de navigatie om te vissen of pleziervaren.

EEN DIEPTEMETER of FISHFINDER VOOR ALLE NAVIGATIE

Om het eenvoudig te maken, een dieptemeter en een fishfinder zijn samengesteld uit twee hoofdelementen. Ten eerste, is er een sonde die kan worden gemonteerd op de romp van de boot of op de motor van de boot. Dit zal stralingsgolven omlaag sturen en de echo hiervan terug ontvangen. Het zal vervolgens de informatie doorgegeven aan het toestel die de stralingsgolven zal analyseren door deze berekening van de lengte van de golven zal de vorm van de obstakels bepaald worden. Dit kunnen rotsen, wrakken, vis of zelfs algen zijn. We kiezen daarom voor een detectie-apparaat dat gebaseerd is op onze vaar omgeving, maar ook voor zijn behoefte van detectie.

DE CRITERIA VOOR DE KEUZE VAN EEN DIEPTEMETER EN EEN FISHFINDER

De frequentie, uitgedrukt in KHz voor een boot of een fishfinder, die de dominerende eigenschap zal zijn. Hoe hoger het zal zijn, hoe nauwkeuriger het zal zijn. Een sonde met 50 KHz, bijvoorbeeld, is perfect voor grote dieptes, maar het mist precisie. Integendeel, een sonde met 200 KHz zal een zwakkere reikwijdte hebben, maar meer gedetailleerd zijn. De hoek is het tweede belangrijke eigenschap, daar ook weer, hoe hoger, hoe breder het gebied. Aan 20 °, zal het maar een oppervlakte gelijk aan 30% van de respectivelijke diepte bereiken. Terwijl 45 ° en 75 ° kunnen 100% en 200% van de respectievelijk diepte bereiken. Sommige modellen hebben een dubbele-frequentie die toelaat om het detectiesysteem aan te passen volgens de omgeving. In elk geval DECATHLON raadt u aan uw fishfinder te kiezen volgens de locatie waar u gaat vissen: met brede hoek voor ondiepe wateren (maximaal 15 meter) zoals rivieren, meren en volle zee.

DE DIEPTEMETERS EN GECOMBINEERDE DETECTOREN

Completer, deze fishfinders zijn voorzien van een GPS functie genaamd «down imaging». Er zijn veel voordelen aan gebonden, zij staan toe informatie over de navigatie en visspots te onthouden. De gecombineerde detectoren berekennen en tonen de 'weg' naar een plaats. Voor het gemak van gebruik hebben sommige van deze fishfinders een kleurenscherm. Ze bieden de mogelijkheid tot betere identificatie van wat onder en rond de boot ligt.

LEVERING VAN AL JE PRODUCTEN

Bij Decathlon kun je zelf de bezorgwijze kiezen, afhankelijk van het formaat van je product. Wij bieden je een volledig beveiligde betaalomgeving. Bij Decathlon heb je de keuze uit verschillende betaalmethoden en bestellingen vanaf €49,- worden gratis bij je bezorgd. Daarnaast kunnen alle bestellingen gratis worden geretourneerd binnen 365 dagen (met onze klantenkaart).