Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
7 artikelen voor

Kettlebell

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

De Kettlebell, de ideale tool voor krachttraining?

Een kettlebell is een van oorsprong Russisch gewicht met een vaste handgreep eraan. Zo is hij gemakkelijk te hanteren bij het gebruik en bij het uitvoeren van specifieke bewegingen. Als je je kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, behendigheid en conditie wilt verbeteren, is de kettlebell het ideale voorwerp. Met de kettlebell kan je je volledige lichaam trainen om zoveel mogelijk vetten te verbranden. In combinatie met andere activiteiten en een gezonde voeding vormt de kettlebell je hele lichaam, van je benen tot je schouders, langs je bilspieren en je buik. Een extra voordeel is nog dat kettlebells gemakkelijk op te bergen zijn. Een kettlebell van 20 kg neemt nauwelijks plaats in en is dus ideaal voor een training thuis.


Wat zijn de voordelen van de kettlebell?

Met een training met een kettlebell kan je alle spieren in je lichaam trainen. De verschillende oefeningen die met dit gewicht worden uitgevoerd spreken verschillende spieren tegelijkertijd aan, waardoor je aan explosiviteit, kracht, soepelheid en evenwicht wint. Deze inspanning vraagt ook veel van je hart en bloedvaten, waardoor je lichamelijke conditie erop vooruit gaat en je meer vetten verliest.


Welke oefeningen voer je uit met de kettlebell?

Er bestaan verschillende soorten oefeningen voor de kettlebell. Hieronder enkele voorbeelden die goed zijn voor je hele lichaam (uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, behendigheid, conditie): De Swing: Ga met je voeten uiteen staan, buig met rechte rug door je benen en kantel je bekken naar achteren om de kettlebell te pakken.=> Pas op: krom je rug zeker niet! Til de kettlebell tot op je knieën door kracht te zetten met je benen. Houd je armen gestrekt en je schouders ontspannen. Gebruik je heupen door aan het einde van de beweging je bilspieren goed aan te spannen. De Goblet Squat: Ga met je voeten uiteen staan, buig door je benen en breng je bekken naar achteren en naar beneden (alsof je op een stoel wilt gaan zitten). Kom weer omhoog door je hakken in de grond te "duwen". Houd de kettlebell tijdens deze oefening vast ter hoogte van je borst. De Turkish get up: het doel van deze oefening is om vanuit een liggende positie tot een staande positie te komen met de kettlebell boven je hoofd. De Strict press: Plaats de kettlebell ter hoogte van je schouders. Beweeg de kettlebell vervolgens tot boven je hoofd door je armen te strekken (bijna volledig gestrekt => elleboog niet op slot). Zorg dat je stabiel staat in deze positie en breng de kettlebell dan terug naar de startpositie. De Clean: Deze oefening spreekt de schouders aan. Ga met je voeten uiteen staan en til de kettlebell op ter hoogte van je schouders. Het technische aspect van de clean zit hem in de rotatie van de kettlebell rond je hand. Je kunt deze oefening met (swing) of zonder (squat) extra beweging uitvoeren. De Snatch: of het Strekken. Zet je voeten uit elkaar op schouderbreedte, de rug recht, de kettlebell op de grond. De beweging spreekt je heupen en je armen aan; je beweegt de kettlebell met gestrekte armen tot boven je hoofd. Je kunt de oefening iets gemakkelijker maken door tijdens het strekken de squatpositie aan te nemen.