Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
17 artikelen voor

Voedingssupplementen

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

Voedingssupplementen toevoegen aan je dieet

Het lichaam van iemand die regelmatig sport verbruikt veel meer eiwitten dan dat van iemand die niet of nauwelijks beweegt. Eiwitten zijn noodzakelijk voor het juist functioneren van je lichaam, en krijg je hoofdzakelijk binnen door je voeding. Maar wanneer je meer eiwitten nodig hebt, is het soms nodig om gebruik te maken van voedingssupplementen. Decathlon helpt je om de juiste supplementen te kiezen.


Waarom voedingssupplementen gebruiken?

Spieren bestaan met name uit eiwitten. Tijdens je training (krachttraining, fitness of elke andere sport) wordt je lichaam onderworpen aan een immense druk. Je spieren lijden hieronder, wat zich vertaalt in microletsels. Uiteindelijk kan dit ervoor zorgen dat je spiermassa verliest. Om de aangetaste spieren te herstellen en zo je spiermassa te bewaren, moet je je lichaam voeden met voedingssupplementen die rijk zijn aan eiwitten die je spieren helpen herstellen. Als je daarnaast extra spiermassa wilt kweken bovenop je bestaande massa is het ook verstandig om deze voedingssupplementen te gebruiken.


Wat zit er in voedingssupplementen?

Soms bevatten voedingssupplementen een specifiek soort eiwit: melkwei, caseïne... De keuze is dan afhankelijk van het verwachte resultaat. Maar over het algemeen bevatten deze producten een combinatie van eiwitten met daarbij een cocktail van aminozuren, soms nog aangevuld door vitamines. Er zit over het algemeen weinig suiker in, waardoor ze geschikt zijn voor een eiwitrijk dieet.


Welke vorm hebben deze voedingssupplementen?

Voedingssupplementen bestaan in de vorm van capsules, kauwtabletten of poeder om in een drankje of water op te lossen, en zijn gemakkelijk in gebruik. Afhankelijk van de aangeraden gebruikswijze, kan je ze meenemen in je sporttas en na je gebruik nuttigen. De voedingssupplementen in de vorm van eiwitrijke desserts vangen twee vliegen in een klap: ze zijn goed voor je lichaam en ze geven een lekkere toets aan je sportdieet.