Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
15 artikelen voor

Triathlon wetsuits-fullsuit-swimsuit

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

Zwemmen vormt een van de drie beproevingen tijdens een triatlon. Het is dan ook belangrijk dat je goed bent uitgerust. Een triatlonpak biedt je een optimaal evenwicht tussen drijfvermogen, rendement en thermische isolatie. Vooral in koud water is het pak dus echt een must!


De basiskenmerken van een triatlonpak

Een goed triatlonpak moet beschikken over meerdere belangrijke eigenschappen. Zo moet het wetsuit een sluiting hebben die zo weinig mogelijk water binnenlaat tijdens het zwemmen, maar die wel makkelijk te openen is, zodat je geen tijd verliest bij het omkleden. Een doeltreffend triatlonpak moet bovendien een goed rendement bieden door de waterbestendigheid te beperken. We raden je ook aan om de wetsuits eens aan te trekken, zodat je de juiste maat voor je triatlonpak van Decathlon kiest: het pak moet namelijk goed aansluiten, maar het moet je ook voldoende bewegingsvrijheid bieden, vooral aan je schouders.


Welk triatlonpak kies ik nu?

Om je keuze uit de verschillende modellen te maken is het belangrijk dat je eerst meerdere triatlonpakken van Decathlon uitprobeert, zodat je zeker bent dat het pak comfortabel zal zitten. Kies vervolgens een pak dat je de nodige warmte en thermische isolatie zal bieden. De meeste wetsuits met lange mouwen zijn ontworpen om te zwemmen bij watertemperaturen tussen 16 en 20 °C. Vind je zwemwedstrijd daarentegen plaats in water dat kouder is dan 16 °C (maar warmer dan 12 °C, anders wordt de zwemwedstrijd afgezegd), dan heb je absoluut een wetsuit nodig dat speciaal gemaakt is voor deze temperaturen. En vergeet uiteraard ook je badmutsniet!