Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
11 artikelen voor

lawine uitrusting en bescherming

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

Lawine-uitrusting kopen: neem het zekere voor het onzekere

Een wintersportvakantie is op-en-top genieten, maar je moet ook de nodige veiligheidsmaatregelen nemen. Zeker als je buiten de piste skiet of snowboardt, loert lawinegevaar om de hoek. Als je je buiten de piste begeeft moet je steeds een lawine-uitrusting bij hebben!


Een lawinepieper

Een lawinepieper zendt radiogolven uit waarmee je een lawineslachtoffer kunt lokaliseren. Je hebt ongeveer 18 minuten de tijd om iemand levend vanonder een lawine te redden. Het is een compact en licht toestel met een antenne dat gebruikmaakt van een geluidssignaal. Een pieper is een vast onderdeel van je lawine-uitrusting.


Slachtoffer lokaliseren met een sonde

Om het slachtoffer van een lawine te lokaliseren, heb je een sonde nodig. Een sonde is een lange, aluminium stok die je makkelijk kunt opbergen en gebruiken. Zodra je het slachtoffer hebt gevonden, is een schep ideaal om te graven. Dankzij de sonde ga je niet lukraak te werk, maar weet je precies waar je moet graven.


Lawine-uitrusting: een handige en compacte rugzak

Als je eropuittrekt, moet je je lawine-uitrusting netjes en compact kunnen opbergen. Daarvoor heb je een rugzak nodig die comfortabel en gebruiksvriendelijk is. Er moet plaats zijn om zowel de schep, de sonde als de pieper op te bergen. Je kan je niet off-piste begeven zonder de drie boven genoemde zaken, Lawinepieper, sonde en schep.

Ben je op zoek naar lawine-uitrusting tegen een scherpe prijs? Ontdek ons gamma en bestel online!