Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
3 artikelen voor

Duikflessen

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

Hoe kies ik een duikfles?

Diepzeeduiken is een uitermate boeiende sport. Hoe hoger je niveau, hoe beter je je zult willen uitrusten. Je kunt je materiaal aanvullen met een duikfles, zodat je volledig onafhankelijk bent. Met een duikfles kun je ademen onder water en de onderzeese pracht en praal bewonderen. Een duikfles kiezen doe je wel niet zomaar!


Het belang van een duikfles

Een duikfles bevat perslucht of een gasmengeling, zodat je kunt ademen onder water. De fles is dan ook het belangrijkste onderdeel van de uitrusting van een duiker. Elke duikfles bestaat uit de fles zelf, gemaakt uit staal of een roestvrije legering, en een kraan met een enkele of dubbele uitgang. Aan die kraan bevestig je vervolgens je ademautomaat. De fles is uitgerust met handgrepen om ze gemakkelijk te dragen wanneer je uit het water bent en heeft een beschermnet en een voet uit pvc. Afhankelijk van de diepte waarop je duikt, vul je de duikfles met lucht of met gas.


De juiste inhoud van je duikfles kiezen

Je keuze van duikfles en in het bijzonder van de inhoud hangt af van verschillende factoren: de leeftijd, de duur en diepte van de duik en het verbruik onder water. Zo is voor een kind vanaf 8 jaar een fles met een inhoud van 6 liter ideaal. Deze flessen zijn ook geschikt voor volwassenen die slechts zeer kort en niet diep duiken. Voor duiken tot 20 meter kiezen volwassen duikers daarentegen beter een duikfles van 12 liter. Duik je nog dieper of verbruik je veel lucht of gas onder water, dan is een duikfles met een grotere inhoud aanbevolen, zoals een duikfles van 15 liter. Om je fles te dragen plaats je een klein harnas over je duikpak.