Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
11 artikelen voor

Shory Duiken

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

De ademautomaat

Een ademautomaat wordt op een duikfles bevestigd en zorgt dat de duiker de zuurstof in de duikfles kan inademen. De automaat dient ook om je trimvest op te blazen, zodat je beter drijft. Er bestaan verschillende soorten automaten. Decathlon helpt je de juiste te kiezen afhankelijk van je duikactiviteit.


De verschillende categorieën automaten

Alle ademautomaten mogen dan wel uit dezelfde onderdelen bestaan, toch worden ze onderverdeeld in twee categorieën. Automaten met enkele trap vind je in verschillende modellen, gaande van eenvoudig tot zeer geavanceerd. We beginnen met de ademautomaten met piston. Deze instapmodellen vallen enorm in de smaak door hun stevigheid en betrouwbaarheid. De mechanismen met gebalanceerde piston of beweegbare kop zorgen voor betere prestaties en maken het uitademen gemakkelijker. Ze worden in het bijzonder aanbevolen voor duiken in diep water. Vervolgens heb je ook de ademautomaten met een gebalanceerd membraan dat bevriezing voorkomt. Deze automaten zijn voornamelijk bedoeld voor duiken in koud of troebel water. De 2-trapsautomaten zijn dan weer uitgerust met een dubbel ontspannermechanisme. Zo wordt de luchtdruk geleidelijk verminderd. In tegenstelling tot de eenvoudige modellen verloopt het compenseren van de luchtdrukverlaging hier automatisch. Wanneer deze automaten uitgerust zijn met een balanceringssysteem, verloopt ook het uitademen veel vlotter. Decathlon beveelt deze 2-trapsautomaten aan voor regelmatig tot intensief gebruik van je duikfles.


Onderhoud

Een hoogwaardige automaat kan jarenlang meegaan. Wil je hem lang gebruiken, spoel hem dan na iedere duik goed af. Decathlon raadt je eveneens aan de automaat jaarlijks of na 100 duiken te laten nakijken door een expert.