Gratis Levering aan huis vanaf €29 | Gratis click & collect in de winkel
11 artikelen voor

Paardendekens

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

WANNEER HEEFT EEN PAARD EEN DEKEN NODIG?

Paarden zijn gevoelig voor tocht en vochtigheid. Het is dus heel belangrijk om ze op een goede manier te bedekken als dat nodig is. Wanneer de temperatuur daalt, zorg je voor een deken afhankelijk van de volgende criteria: staat je paard in een box of in de wei? Is het geschoren? Dit is een kwestie die heel wat ruiters bezighoudt.


WELK SOORT DEKEN IS DE BESTE?

Er bestaan verschillende soorten paardendekens. DECATHLON heeft staldekens, outdoordekens, uitrijdekens... Een paardendeken kan bestaan uit één enkele laag stof, maar ook voorzien zijn van een vulling en voering, de zogeheten outdoordekens. Dekens uit één laag stof beschermen je paard tegen insecten of regen, of nemen het zweet op zodat de huid van je paard droog blijft. Outdoordekens moeten tegelijk waterdicht en goed verlucht zijn zodat ze een paard in de wei warm houden en beschermen tegen regen, wind en kou. Uitrijdekens onderscheiden zich van de vorige modellen doordat ze worden gebruikt wanneer je het paard laat instappen of uitstappen, of in de bak. Geef de voorkeur aan modellen die het zweet goed afvoeren en de temperatuur van je paard optimaal behouden.


ENKELE TIPS VOOR JE RIJDIER

Als je beslist om een deken op je paard te leggen, let dan op voor temperatuurschommelingen gedurende de dag. Een paard houdt er niet van om te veel toegedekt te zijn, het kan beter tegen de kou dan tegen de warmte. Er bestaan verschillende technieken om te weten te komen of je paard het al dan niet te koud heeft: wanneer je met je hand over de vacht aait en die klam aanvoelt, heeft je paard het te warm; wanneer de vacht koud is, kan het paard een deken gebruiken. Je kunt ook even aan de onderkant van het oor voelen. Aangezien een deken rechtstreeks in contact komt met de huid van het paard, is een goed onderhoud noodzakelijk voor het welzijn van het dier. En wanneer je ervan houdt om je paard helemaal mooi uit te dossen, mag je niet beknibbelen op toiletteermateriaal!

LEVERING

Bij Decathlon geniet je van een efficiënte levering. Maak ook gebruik van het veilige online betalen en onze uitstekende naverkoopdienst