Grip, comfort en waterdichtheid.

Montagne_chaussures Trekking, wandelen - Forclaz 100 WTP bruin QUECHUA - Wandelschoenen
/common/3Dpictures/a/721d85fea3e64bb98cd1055c134cb370.zip/index.html
Montagne_chaussures

Bergschoenen voor heren Forclaz 100 waterdicht bruin QUECHUA

QUECHUA
Ontworpen voor: dagtochten in de bergen, bij alle weer en op technisch terrein. Voor occasioneel gebruik. Deze schoen bevat alle het nodige voor comfortabele tochten in alle weer: een waterdicht membraan, demping over de hele lengte en steenkapje op de tip.

Kleur : Kleigrijs

Kies de maat en de kleur van je artikel.

Kies je maat

Decathlon

eerst 49€99 - %

nu 49€99**

Recupel : # /

Winkelstock raadplegen

* Van Tot

** * Van Tot

* van tot !
** van tot !

vanaf en zolang de voorraad strekt

*Artikel in solden aan

vanaf en zolang de voorraad strekt

*Artikel in solden aan

* Prijs vanaf !
** Prijs vanaf !
Mijn wensen toevoegen
Product al geselecteerd
Ref : 8355597
FOTO'S VAN ONZE KLANTEN
VOORDELEN
Hechting CrossContact-zool voor een uitstekende grip op zowel droog als drassig terrein.
Schokdemping Demping over de hele lengte dankzij de EVA-tussenzool.
Waterdichtheid Waterdicht en ademend membraan: houdt je voeten 4 uur droog op natte ondergrond.
Bescherming tegen schokken Steenbeschermer vooraan, om pijnlijke tenen te vermijden.
Lichtheid 374 g per schoen in 42
JOUW MENING
TECHNISCHE INFORMATIE
CrossContact-zool Een zoolontwerp dat het resultaat is van uitvoerig onderzoek in onze laboratoria, gekoppeld aan een speciale rubbersamenstelling voor een optimale grip en slipvastheid. Omdat niet iedereen dezelfde behoeften heeft, zoeken we steeds naar het beste compromis voor zowel drassig als droog terrein.
Waterdichtheidstest Waterdichtheidstest van onze schoenen: alle schoenen met waterdicht en ademend membraan worden zowel in het lab als in gebruik getest, om een optimale bescherming tegen de regen te garanderen. De schoen wordt eerst onder druk in water ondergedompeld, waarbij men nagaat of er zich nergens luchtbelletjes vormen aan de buitenkant. Vervolgens wordt de schoen, half onder water, op een mechanische arm geplaatst die een stapbeweging simuleert om te controleren of binnenkant droog blijft.
Waterdichtheidsniveau Bij de waterdichtheidstest testen we de schoenen op 3 waterdichtheidsniveaus: 2000 buigingen (ongeveer 2 uur wandelen), 4000 buigingen (ongeveer 4 uur wandelen) en 8000 buigingen (ongeveer 8 uur wandelen). Uiteraard is de schoen wanneer hij droog is na de test of na het gebruik weer net zo waterdicht als in het begin.
De Forclaz 100 is minstens 4000 buigingen waterdicht.
De waterdichtheid verlengen De waterdichtheid van schoenen komt soms in het gedrang doordat er langs boven water kan insijpelen. Om je voeten langer droog te houden, raden we dus aan om waterdichte gaiters of minigaiters te dragen die niet enkel het water, maar ook steentjes, zand... buitenhouden. Het is raadzaam om een paar keer per jaar je schoenen te behandelen met een waterdichtmakende spray, om de oorspronkelijke waterdichtheid te herstellen en vlekken te voorkomen.
Aankooptips Pas de schoenen met wandelkousen aan.
Pas indien nodig verschillende modellen en maten.
Twee punten waar je op moet letten: zit de hiel goed vast en hoe voelt het aan je tenen wanneer je naar beneden gaat.
De schoenen mogen nergens knellen bij het passen.
Stap er gerust eens mee rond in de winkel.
Vertrek niet op een lange wandeltocht met nieuwe schoenen, maar laat je voeten geleidelijk aan de schoenen wennen.
Welke maat kies je? Wandelschoenen mag je gerust een maat groter nemen dan je gewone schoenmaat. Zo voorkom je dat je tenen in een afdaling tegen de voorkant van de schoen stoten en wandel je dus een stuk comfortabeler. Tip: knip je nagels kort en controleer voor elke afdaling of je veters goed aangetrokken zijn zodat je voet niet in je schoen naar voren kan glijden.
Testen in de praktijk Het instap- en gebruikscomfort van al onze schoenen wordt getest door een representatief panel van gebruikers, in echte omstandigheden. Tijdens die 'testmissies' werkt de productmanager samen met personen die niet gebonden zijn aan Quechua om de artikelen uit te testen, te verbeteren en te laten goedkeuren.
Testen in het lab In het laboratorium worden nog andere testen gedaan om het volgende te controleren: loskomen van ogen en riemen, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen UV-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.
KENMERKEN
Gewicht
374 g per schoen in 42
ANDERE BEZOEKERS BEKEKEN OOK VOLGENDE ARTIKELEN...

Niets vergeten ?

ONZE BELOFTES
Samenstelling
Buitenkant van
25.0% Polyurethaan, 75.0% Polyester
Binnenkant van
100.0% Polyester
Zool van
65.0% Rubber, 35.0% EVA
Onderhoudstips Handwas.
Wasinstructies
Handwas
Voorraadinfo Bewaren op een goed verluchte, donkere en droge plek.
Gebruikslimiet Niet geschikt voor lange trektochten.
INFORMATIE / CONCEPT / TECHNOLOGIE
Producttest Het instap- en gebruikscomfort van al onze schoenen wordt getest door een representatief panel van gebruikers, in echte omstandigheden. Tijdens die 'testmissies' werkt de productmanager samen met personen die niet gebonden zijn aan Quechua om de artikelen uit te testen, te verbeteren en te laten goedkeuren
Garantie 2 jaar