25 artikelen voor

Al onze mountainbike fietsen - MTB

Best verkocht

Best verkocht
van goedkoop naar duurder
van duurder naar goedkoop
Best beoordeeld
Je product is toegevoegd
Mijn producten vergelijken (0/5)
Openen
Er zijn geen producten om te vergelijken.
Je vergelijkingstool zit vol. Gelieve een product te verwijderen.
Verwijderen
Terug naar het overzicht
Mijn producten vergelijken

WELK TYPE MOUNTAINBIKE KIEZEN ?

Een mountainbike is de ideale fiets om er in de vrije natuur, ver weg van de stad op uit te trekken en je helemaal uit te leven. Er bestaan weliswaar heel wat verschillende types, geschikt voor uiteenlopende disciplines. Maar welke kies je? Moet hij geveerd zijn, kies je eerder voor een lichte MTB of een met brede banden ?


WAT ZIJN RECREATIEVE OF VRIJETIJDS MOUNTAINBIKES ?

Het is een mountainbike (MTB) die bij je behoeften past. Recreatieve mountainbikes zijn veelzijdig en ideaal voor comfortabele ritten met de familie of sportieve toertochten op relatief vlakke ondergronden. Bij deze mountainbikes kan gekozen worden tussen een stijve of vaste voorvork, wat de beste optie is voor vlakke ondergronden of wegen, en een verende voorvork, wat zeer geschikt is voor ruw terrein, off-road en kasseien. Deze MTB's hebben doorgaans een verende voorvork en geen vering achteraan. De verende voorvork geeft je het nodige comfort door oneffenheden in het terrein te dempen en obstakels op te vangen. Over het algemeen is een stijf frame een goede keuze en voldoende voor de meeste MTB trails. Aan de andere kant zal een verend frame comfortabeler zijn en makkelijker te hanteren op afdalingen en ongelijke tracks.


WAAROM ZOU IK VOOR EEN SPORTIEVE MOUNTAINBIKE KIEZEN ?

Een sportieve mountainbike is ergonomisch sportiever dan een recreatieve fiets zodat er betere prestaties geleverd kunnen worden. Omdat ze lichter zijn, brengt elke trap op de pedalen je dus verder. Met een lichtere en meer accurate uitrusting (schijfremmen, transmissie, ophanging, enz.) ben je beter uitgerust voor de langere, intensievere off-road-ritten dan met een recreatieve fiets. Kies als sportief mountainbiker voor een MTB met schijfremmen, want die gaan langer meer en remmen efficiënter dan de klassieke V-brakes. Dit is wat je nodig hebt voor als je wat steilere afdaling moet nemen.


WAT ZIJN CROSS COUNTRY MOUNTAINBIKES ?

Alles draait om prestaties! Cross country-tochten over glooiende en steile hellingen vergen een grote inspanning. De geometrie van het frame, de ophanging en de verschillende componenten zorgen dat XC-mountainbikes licht, responsief en nauwkeurig zijn. Door een speciale schokdemping die voorkomt dat veel trapkracht in het veersysteem verloren gaat, is de fiets geoptimaliseerd voor tijdens ritten, races, en zelfs marathons (de XC-MTB kan snelheden van meer dan 80 km/h aan).

WANNEER GEBRUIK JE EEN ALL MOUNTAIN MOUNTAINBIKE ?

Met een all mountain mountainbike van B'Twin is de berg je speeltuin. Van steile trails tot veeleisende singletracks! Een all mountain mountainbike is gemaakt om overal te kunnen klimmen en dalen, jezelf te testen als je omhoog fietst en te genieten van een adrenaline-rush bij afdalingen. Deze mountainbikes hebben een zeer speciale geometrie, hebben een volledig verende ophanging (voor en achter) en zijn uitgerust met eenvoudig te gebruiken en toch verfijnd verstel systeem en schokdemping (het verschijnsel waarbij trapkracht verloren gaat) die stijfheid garanderen als je trapt en comfort geven ongeacht de ondergrond waarop je rijdt.


HEB JE DE JUISTE ACCESSOIRES OM VEILIG TE KUNNEN MOUNTAINBIKEN ?

Een zorgvuldig samengestelde en afgestelde fiets is vaak ook een veilige fiets. Om ervoor te zorgen dat het mountainbiken leuk blijft, dien je jezelf uit te rusten met een helm, een fietsbroek, een fietsshirt, handschoenen, beschermende kleding, verlichting, drinkbus en/of waterzak met iets om te eten en te drinken, een kaart en een kleine reparatieset.